iPod-eiere vil ha Zune

Alternativ tekst mangler

ABI Research har gjort en undersøkelse som viser at interessen for Microsoft Zune er stor, og at Apple kan tape store markedsandeler. Mange av de som vil kjøpe mp3-spiller, kan nemlig tenke seg å velge Zune. Til og med Apple iPod-eierne vurderer Zune som sin neste mp3-spiller.

Totalt deltok 1725 amerikanske tenåringer og voksne i undersøkelsen, og ble spurt om de planla å kjøpe en mp3-spiller i løpet av de neste tolv månedene. Flertallet av de som svarte ja, vurderte en Zune.

Undersøkelsen avslører at 58 prosent av de som allerede har en iPod, vurderer en Zune i løpet av de neste tolv månedene. 59 prosent av eierne av andre mp3-spillere sa at de sannsynligvis eller høyst sannsynlig kommer til å velge en Zune.

ABI Research konkluderer med at iPod-eiere ikke er like lojale som eiere av andre Apple-produkter, som for eksempel Mac.

Bare 15 prosent av iPod-eierne svarer at det er lite sannsynlig eller helt usannsynlig at de vil velge en Microsoft Zune neste gang de kjøper mp3-spiller.

ABI Research stiller seg selv spørsmålet om Zune er attraktiv nok til å slå iPods massive salgsrekord. De tror at en kritisk faktor er at Zune må skille seg ut fra konkurrentenes produkter.

Men det som er sikkert, er at Apple må finne på noe nytt veldig snart.

- Ut ifra ABI Researchs nye undersøkelse må Apple gjøre en stor annonsering i 2007 for å holde på markedet sitt. Andre produsenter begynner å ta innpå, og Apple må hoste opp noe med mange funksjoner og som ser veldig bra ut, sier Steve Wilson, analytiker i ABI Research.

(Kilder: ABI Research, Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen