Iphonen din kan bli stoppet i tollen

Post- og teletilsynet (PT) advarer mot at alt elektronisk radio- og teleterminalutstyr du kjøper i utlandet må være CE-merket for at det skal være godkjent for bruk i Norge. Det betyr at dersom du for eksempel kjøper Iphone i et land utenfor Europa, kan du risikere å bli fratatt denne i tollen dersom den ikke er merket.
 
CE-merket bekrefter at det elektroniske utstyret er i samsvar med kravene til EØS.
 
Ikke lov for privatpersoner
Det er ifølge PT ikke lov for privatpersoner å importere elektronisk radio- og teleterminalutstyr som mangler CE-merket til Norge. Det betyr at du kan bli fratatt produktet i tollen. Dersom du skal kjøpe mobiltelefon eller lignende elektroniske apparater i utlandet og ta det med hjem til Norge, anbefaler PT at du sjekker om det er CE-merket før kjøper det.
 
De nevner den mye omtalte Iphone som eksempel, ettersom det sannsynligvis er noen som vurderer å kjøpe en slik på ferie i USA eller andre steder.
 
Produsentens ansvar
Selve merkingen av de elektroniske radio- og teleterminalproduktene er det produsentene eller representanter innenfor EØS som står for. Dersom produktet som ikke er CE-merket er det bare utstyrsleverandører som har registrert seg hos PT som har lov til å importere produktet til Norge.
 
Det betyr at dersom du har med deg en splitter ny mobiltelefon som du har kjøpt utenfor Europa, kan tollerne ta denne fra deg hvis du blir stoppet i tollen på vei hjem til Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen