iPhonen til Kevin reiste halve jorda rundt
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 110187890/180714635)

iPhonen til Kevin reiste halve jorda rundt

Mistet den i en kornsilo – fikk den tilbake 9 måneder senere.

Det er slett ikke et ukjent fenomen å miste mobiltelefonen, men få har nok hatt like mye hell i uhell som Kevin Whitney. Den amerikanske bonden fra Chickasha, Oklahoma, fikk iPhonen sin transportert halve kloden rundt i en kornlast, men ni måneder senere ble den funnet igjen – i Japan.

Som å finne nåla i en høystakk

Det var TV-stasjonen KFOR-TV som først rapporterte om hendelsen. Uhellet skjedde da Whitney skulle bøye seg over en av bunnlukene i en av kornsiloene sine, og iPhonen falt ut av lomma hans. Dessverre for Whitneys del var det ikke bare å plukke den opp igjen; heisen i siloen var i ferd med å løfte kornet opp.

Dermed ble telefonen blandet inn i nærmere 127 tonn korn, og for Whitney må det hele ha fremstått som å forsøke å finne nåla i en høystakk. Derfor ga han også opp. Kornet og telefonen ble deretter satt på fire hjul og rullet av gårde til en annen gård i Oklahoma, i byen Inola – 174 kilometer unna Chickasha.

Allerede da trodde Whitney – med god grunn – at telefonen var tapt for alltid.

Oppringt fra Japan

Historien ender imidlertid ikke der. Videre fra Inola ble telefonen transportert via Arkansaselva til Mississippielva, og ned til byen Convent i delstaten Louisiana. I Convent ble kornet og iPhonen lastet om bord i et skip, som så blandet kornet med ytterligere 2 millioner kornplanter og vendte nesa mot Kashima i Japan.

Heldigvis for Whitney – og japanske forbrukere – gikk ikke iPhonen gjennom kontrollen, og ble oppdaget av en arbeider på kornmølla i Kashima.

iPhonen til Whitney fungerer fortsatt i beste velgående.
iPhonen til Whitney fungerer fortsatt i beste velgående.Foto: Faksimile fra KFOR-TV

Arbeideren hadde samvittighet nok til å sjekke hvem som eide telefonen, og ringte opp Whitney. Da hadde 9 måneder gått, og Whitney hadde for lengst gitt opp å håpe på å se telefonen noen gang igjen. Historien endte med at arbeideren sendte telefonen tilbake i en konvolutt, og den skal visstnok være i prima stand selv etter alle månedene blant kornstøvet.

Det er vanskelig å sikre iPhonen fra å falle i kornsiloer.
Det er imidlertid ikke lenger vanskelig å sikre den fra kuler og skudd! »

(Kilde: Dagbladet via Kfor)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen