Iphone vidåpen for hackere

Iphone er en av de mest spennende tingene som har skjedd i mobilverdenen det siste året. Med sitt unike operativsystem og mulighet til å surfe på nettet som om det var en vanlig datamaskin, legger Apple lista høyt for konkurrentene.

En av grunnene til at Iphone klarer dette er at den er utstyrt med en nesten fullstendig versjon av Apples nettleser Safari. Det gjør imidlertid telefonen ekstra sårbar for de samme sikkerhetshullene vi opplever på de vanlige dataplattformene.

Full tilgang

Nå har forskere funnet et hull i Safari som gjør at det er enkelt å få full administrativ tilgang til Iphone. Ved å legge en spesiell kode ut på en nettside kan det derfor opprettes tilgang til logger, kontakter, passord og de fleste andre ting på telefonen. Mer skremmende er det kanskje at man også kan ta opp lyden i rommet der Iphone befinner seg eller sende tekstmeldinger.

Apples løsning er å følge med på internettadressene som besøkes og ikke gå til ukjente nettsteder. En løsning på problemet i Safari, som også skal bety trøbbel for eventuelle Safari-brukere på Mac og PC, vil komme den 2. august.

Se hvordan du kan utnytte sikkerhetshullet:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen