Iphone er knapt synlig når det kommer til antall, men gjør det stort økonomisk. (Foto: Apple / Wikicommons)

Iphone større enn Sony Ericsson

Etter knappe 15 måneder på mobilmarkedet og kun én modell for salg til enhver tid, kan Apple gni seg i hendene over suksess innenfor nok et marked. Under presentasjonen av Apples økonomiske resultater for tredje kvartal og planer for fjerde, fortalte Steve Jobs at de tjener godt på telefonen sin.

Verdens tredje største i omsetning

Selskapet ligger nemlig, om man regner i omsetning i dollar på mobildivisjonen, foran både Sony Ericsson, LG og Motorola.

– Sett utifra omsetning er Apple nå verdens tredje største mobilprodusent, proklamerte Steve Jobs under pressekonferansen.

– Ser vi på rankingen ligger Nokia på topp med 12,7 milliarder dollar i omsetning, Samsung som nummer to på 5,9 milliarder og Apple som nummer tre på 4,6 milliarder.

Nestemann på listen, Sony Ericsson har en omsetning på 4,2 milliarder dollar, tett etterfulgt av LG, Motorola, og til slutt RIM, produsenten bak Blackberry.

Mikroskopisk i markedsandel

Det skal merkes at tallene gjelder for tredje kvartal i år, et kvartal som har gått eventyrlig bra for Apple på grunn av Iphone-lanseringen i juli. Selskapet har til nå solgt 6,9 millioner Iphone 3G, og totalt 9,3 millioner telefoner for året som helhet. Målet hele tiden har vært å selge 10 millioner telefoner på ett år, noe selskapet nå ser ut til å klare med glans.

Men målt i reelle markedsandeler og solgte telefoner, har Apple fortsatt kun én marginal prosent av det totale mobilsalget.

Grunnen til at Apple har så høy omsetning i forhold til antallet telefoner de selger er at selskapet kun selger én modell med høy pris. Det innebærer at salget vil være lite i antall, men vil generere store inntekter som produsenter av billigtelefoner ikke kan matche. Apple, som ryktes å tjene stort per solgte Iphone, er derfor også en av produsentene som går med solid overskudd.

Totalt sett tjente selskapet rått i tredje kvartal og kan notere et overskudd på 3,7 milliarder dollar. Totalt sett har selskapet 25 milliarder dollar, vel 167 milliarder kroner, i reserve, og er totalt gjeldsfri, og kan derfor møte økonomiske nedgangstider mer eller mindre uten bekymringer.

(Kilder: Appleinsider, IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen