Iphone selges ulåst i Frankrike - lovlig

Apple uttalte offisielt på tirsdag at de undertegnet kontrakt med Orange. Teleoperatøren er den eneste som får selge Iphone i Frankrike, og med dette godkjente Apple at det blir solgt en ulåst versjon av hypemobilen. Dette skriver International Herald Tribune (IHT).

Dette er fordi franske lover ikke tillater at en mobil blir solgt uten å ha et "ulåst alternativ". Iphone vil naturligvis også bli solgt med operatørlås, men da til en redusert pris. Den operatørlåste utgaven kommer til å ligge på en pris på 399 euro, eller cirka 3200 kroner. Den ulåste utgaven vil koste mer, uttalte en talskvinne for Orange. Denne prisen er altså foreløpig ukjent, men blir annonsert i november.

Les også:
- Ny standard for grådighet
- Iphone skader miljøet
- Telenor med Iphone-avtale

Lettere for norsk avtale?
Også i Norge er "mobillovene" strengere enn i U.S.A. Blant annet er det ikke lov til å tegne noen form for binding til abonnement eller mobil i mer enn tolv måneder. (Unntaket er da bindinger til bedrifter.)

Tidligere har man spekulert i at Apple kanskje skyr avtaler med land som har disse strenge "mobillovene", fordi de kan tape penger. Når de nå har gått med på en avtale der Iphone kan selges helt uten binding, kan det se ut til at Norge ikke er helt uaktuelt likevel.

Man kan selvsagt også ta med i betraktningen at Frankrike er et av de største mobilmarkedene i Europa, og at de derfor er villige til å slakke på tøylene. Eksperter tror Apple kan forlange opptil 30 prosent av all mobiltrafikken som genereres av Iphone. Selv om de aktuelle operatørene må ofre litt av trafikkinntekten etterspør både Telenor og Netcom en eneavtale med Apple. Dersom en av de klarer å overbevise Apple, vet vi hva vi kan glede oss til.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen