Iphone selger overraskende dårlig

Dette er bakgrunnen:

Da iPhone ble lansert i USA 29. juni skapte dette køkaos utenfor så godt som alle AT&T- og Apple-utsalg over hele landet. Telefonen var til tider utsolgt flere steder. Men uavhengig av salgstall; Apple tjener fett på hver telefon de selger.

Dette er bakgrunnen:

Da iPhone ble lansert i USA 29. juni skapte dette køkaos utenfor så godt som alle AT&T- og Apple-utsalg over hele landet. Telefonen var til tider utsolgt flere steder. Men uavhengig av salgstall; Apple tjener fett på hver telefon de selger.

Apple-aksjen stupte med 3 prosent i går da mobiloperatøren AT&T presenterte selskapets salgstall for andre kvartal i år. Regnskapet viser at selskapet kun har aktivert 146 000 iPhone-enheter de to første dagene telefonen var i salg.

Tidligere har flere analytikere spådd salg opp mot 500 000 telefoner de to første dagene, andre har trodd at tallet ville ligge på hele 100 000 telefoner i timen på åpningsdagen.

I tillegg sa en anonym teleanalytiker like før børsåpning i går at etterspørselen etter iPhone har falt merkbart siden åpningsdagene.

Oppblåste tall

Tallene AT&T kan vise til står i grell kontrast til det som en rekke analytikere spådde, og samsvarer ikke med køene utenfor Apples og AT&T sine butikker åpningsdagen. Om tallet har fortsatt å synke i etterkant kan det være grunn til å stille spørsmål om hvorvidt Apple vil klare å selge over en million telefoner i år.

Det er verdt å merke seg at tallet til AT&T kun tar for seg aktiveringer, og dermed ikke gjelder telefoner som ikke var blitt aktivert av ulike grunner før etter den 30. juni. Mange analytikere venter derfor på at Apple skal presentere sine kvartalsresultater i kveld norsk tid, der selskapet kanskje vil presentere et tall over solgte telefoner totalt.

- Kommer med 3G til jul

Markedsanalytiker Ittai Kidron i CIBC World Markets mener synkende salgstall skyldes misnøye med datastøtten i iPhone, eller mangel på sådan. Kidron peker på at brukerundersøkelser gjort med iPhone-brukere viser at brukerne ser på mangel på 3G som noe av det mest negative med telefonen.

- Vi har lagt merke til et overskudd av telefoner i butikkene, og lav etterspørsel etter telefonen i beste fall, skrev Kidron i en markedsanalyse sluppet på tirsdag.

Basert på disse salgstallene og kundenes tilbakemeldinger mener Kidron at Apple vil ha klar en 3G-versjon av telefonen før jul. Apple på sin side har ikke gitt noen indikasjoner på dette. Kidron er imidlertid ikke den første til å spå en Apple iPhone 2.

- Med de svake tallene vil det overraske oss dersom ikke Apple og AT&T intensiverer markedsføringen av telefonen, avslutter Kidron.

(Kilde: Cellular-News, CIBC World Markets)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen