iPhone på vei til mange land

Mye tyder nå på at Apple kommer til å kunne slippe mobilen sin i mange flere land om kort tid. Samtalene mellom selskapet og mobiloperatører over store deler av verden skal nemlig være langt fremme.

Lanseringer neste uke

Blant landene som iPhone nå er på vei til er Belgia, Japan, Nederland, Sveits, Italia og Spania. Samtidig er selskapet i samtaler for å få telefonen inn i Kina. Mange regner med at Apple kommer med et lanseringsskred i forbindelse med neste ukes 3GSM World Congress.

I Norge ser det imidlertid ikke ut til at det skjer noe særlig de nærmeste dagene.

- Dialogen med Apple opprettholdes og vi er optimistiske, men har dessverre ikke noen avklaring enda. Vi håper å kunne tilby iPhone, men om det skjer eller når det skjer vet vi ikke, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til Mobilen.no.

I forhold til en eventuell lansering på den store kongressen i Barcelona neste uke vil Telenor forståelig nok ikke avsløre noe som helst.

- Jeg kan nok ikke gå inn på det og vi vil ikke kommentere tidspunkt enten den ene eller andre veien, fortsetter Krokan.

Drøyer lenge

Allerede i september i fjor var samtalene mellom Apple og Telenor, men det er ennå ikke kommet noen avklaring. Telenor vil ikke gå inn på om dette har noe med uenighet om prisregimet til Apple, der de krever deler av inntektene fra datatrafikken.

- Kan ikke kommentere dette, men det er ikke noe ønske fra oss at iPhone ikke skal komme raskt til markedet. Vi har allikevel forståelse for at de begynner i de største landene, og at Skandinavia og Norge ikke står først på listen, avslutter Krokan.

Det er heller ikke avklart hvorvidt det er NetCom eller Telenor som vil få tilgang på den populære mobilen. De aller fleste ryktene tyder imidlertid på at det er Telenor som går av med seieren.

Les også:

- Kan bli åpen iPhone i Norge
- Et hundretalls iPhoner i Norge
- Vent på norsk iPhone

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen