Daily Mail sier ingenting om form, størrelse eller spesifikasjoner. (Bilde: Apple / Amobil)

Iphone Nano på vei... eller?

Den britiske avisen Daily Mail gikk søndag ut og hevdet at Apple vil lansere Iphone Nano om kort tid. Telefonen skal, ifølge avisen, være en mindre og billigere utgave av Iphone, og skal komme til jul. Uten å nevne spesifikasjoner eller offentlige kilder skriver avisen også at telefonen skal være tilpasset kontantkort.

Ikke noe nytt

Uten å nevne spesifikasjoner eller ha mer håndfast informasjon på hvordan en mini-Iphone vil se ut, er det vanskelig å skille disse ryktene fra de som florerte like etter den første Iphone-lanseringen. Også da ble det hevdet at Apple ville komme med en mindre, billigere og enklere versjon av Iphone for å tilfredstille de som ikke vil bla opp flerfoldige tusenlapper for et av dagens eksemplar.

Men at Apple vurderer muligheten er en annen sak. Flere investorer, derav flere med kjennskap til Apples strategier, har sagt at Apple burde lage en portefølje av Iphone-modeller tilpasset ulike brukergrupper. Også analytikere har sagt det samme, og i enkelttilfeller også forventet en slik lansering. Men til nå har altså Apple satset på én enkelt enhet av gangen.

– Spekulativt PR-stunt

Til tross for at aviser generelt ofte har pålitelige kilder for sine påstander, går flere andre medier og bransjeeksperter i strupen på oppslaget til Daily Mail. "Spekulativt PR-stunt på syv linjer", kaller konkurrenten The Guardian oppslaget. Det amerikanske magasinet Fortune tilbakeviser påstanden til Daily Mail med at ryktet verken er nytt eller har noe innhold, og påpeker at avisen heller bør holde seg til kjendisnytt.

Teknologikommentator Mike Butcher går så langt som å kalle det en kynisk PR-jippo fra Daily Mail kun for å høyne lesertall og at avisen burde bannlyses fra alle teknoblogger.

(Kilde: Daily Mail, The Guardian, Fortune)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen