iPhone kurerer ikke kviser

App-skaper straffes for villedende reklame.

App-markedene bugner av fristende app-frukter, men langt fra alle smaker like godt som de sier de skal gjøre. Nå har handelskommisjonen i USA ilagt to app-utviklere bot for villedende markedsføring.

AcneApp.
AcneApp.

AcneApp og Acne Pwner for henholdsvis iOS og Android markedsføres nemlig som kvisekurer. Ved å holde telefonen opp mot ansiktet i et par minutter hver dag, skal kvisene på magisk vis fordufte. AcneApp hevder selv at appen er laget med støtte fra en dermatolog (hudekspert) og at den er basert på en studie publisert i the British Journal of Dermatology.

Lysterapi er en behandlingsform som kan hjelpe mot kviser, men det må sterkere lys til enn det dagens smarttelefoner har.

Totalt har 15 000 mennesker lastet ned appene i håp om å få renere hud. Handelskommisjonen i USA har konkludert med at verken AcneApp eller Acne Pwner har god nok dokumentasjon på at appen faktisk fungerer, og mener at de har en forvrengt forståelse av den nevnte studien.

Handelskommisjonen har foreslått bøter på henholdsvis 14 000 dollar og 1 700 dollar til utviklerne for de udokumenterte påstandene.

(Kilde: Itworld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen