Iphone kan brukes i Norge

Kort fortalt leveres Iphone med to låser - en aktiveringslås og en simkortlås. Aktiveringslåsen har som kjent DVD-Jon åpnet ved hjelp av Itunes, men den kan også åpnes via gratisprogramvaren Iactivator. Nå har Apple-fans i tillegg omgått simkortlåsen. Folk fra forumet på mac1.no skal etter sigende ha testet metoden, og de hevder det fungerer.

Les også:

- Derfor er Iphone uinteressant
- Her er Iphone-testene
- Hacket Iphone funker i Europa

Gammelt simkort

Det er fullstendig mulig å lage simkort som ikke avvises av Iphone. Mac-fans har brukt USB Infinity Phoenix. for å kopiere over på et Silvercard II kort.

Du kan ikke kopiere hvilket som helst kort. Du må faktisk ha et gammelt simkort, versjon 1 fra den operatøren du bruker. De nye kortene har nemlig fått begrensninger for uthenting av informasjon, kan Telenors informasjonsjef Atle Lessum fortelle til Dagbladet.no.

Det originale simkortet må som regel være mer enn fem år gammelt, og dersom du er veldig teknisk av deg er nok sjansen stor for at du allerede har byttet det ut.

Ulovlig å brenne kort
Metoden er heller ikke lovlig, og norske mobiloperatører er allerede i gang med tiltak for å unngå og oppdage overtredelser. Allerede i dag vet vi at operatøren vet hva slags mobil du ringer med, fordi apparatet gir sentralen beskjed om hva slags Imei-nummer (mobilidentitetsnummeret) det har. Så om du ringer med en Iphone, så kan dette dokumenteres.

Nærmere forklart faller tukling med simkort under straffelovens paragraf 270.2 og straffen kan være bøter eller fengsel i opptil tre år.

Vi har derfor ikke tenkt til å prøve ut dette, men smører oss heller med tålmodighet til den kommer til Norge.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen