Iphone får MMS

Mobispine utvikler programvare for Iphone. (Foto: Mobispine)
Mobispine utvikler programvare for Iphone. (Foto: Mobispine)

I går la Apple ut programmet Isendmms til svenske brukere i sin App store. Det betyr at svenskene nå snart kan sende bildemeldinger i vilden sky.

Foreløpig fungerer programmet kun til å sende MMS, skriver Mobil.se. Årsaken er at Mobispine, som har laget programmet, venter på en oppdatering av Iphones programvare.

I tillegg må det gjøres en konfigurasjon hos operatøren, slik at MMS-ene sendes til telefonen i stedet for at man kun får en SMS med et passord.

Når programvareoppdateringen fra Apple kommer, vil man som nevnt kun ha mulighet til å sende MMS med programmet, ikke motta. Dette skal komme senere, senest til sommeren.

Kun for Telia-kunder

Per i dag er det kun mulig å bruke programmet hvis man er abonnent hos operatøren Telia. I følge Joakin Hilj i Mobispine, har flere operatører lenge vist interesse for en MMS-applikasjon til Iphone.

- Men mange av operatørene har vært usikre på om Apple ville godkjenne applikasjonen, ettersom Apple på denne måten aksepterer at operatørene får debitere for MMS uten at de selv får sine 30 prosent provisjon, sier han.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen