Iphone erstatter bærbar PC

For en ny amerikansk undersøkelse har tatt pulsen på Iphone-brukerne. Det viser også at brukerne kanskje ikke er like opplagte som mange har trodd.

For med en ganske drøy pris, på omtrent 8 000 kroner totalt, for telefon og abonnement, ville de fleste regnet med at det er godt bemidlede personer som har kjøpt Iphone. Et ny undersøkelse viser imidlertid at halvparten er under 30 år og hele 15 prosent er studenter.

De 460 brukerne som var med i undersøkelsen fortalte samtidig at deres månedlige mobilregning har økt med 24 prosent, eller 228 dollar (1 183 kroner) i året. Den mest populære funksjonen på telefonen er e-post, skriver Cnet News.

Legger igjen PC-en
Iphone øker også det totale markedet for såkalte smartmobiler. 50 prosent av dagens Iphone erstatter vanlige mobiler, 40 prosent erstatter smartmobiler, mens 10 prosent ikke erstatter noen mobil.

Det siste forklarer kanskje noe av grunnen til at en tredjedel av Iphone-brukerne har en telefon til. Mer overraskende er det kanskje at hele 28 prosent sier de ofte tar med seg Iphone i stedet for den bærbare PC-en sin.

Nye tegn på 3G
Samtidig er det mer og mer som tyder på at Apple snart vil komme ut med sin 3G-versjon av Iphone. Amerikanske butikker begynner å gå tom for dagens Iphone, noe som har fått ryktene til å gå.

Analytiker Gene Munster hos Piper Jaffray hevder nemlig at det er 80 prosents sannsynlighet for at Apple prøver å få ut dagens varelager før en ny modell dukker opp. Dette har vært en velkjent strategi hos Apple, for å hindre at de sitter inne med gamle produkter, skriver Cnet News.

Det eneste som vel tyder på at det en 3G-versjon er lenger unna er at nye mobiltelefoner må godkjennes av amerikanske myndigheter før de kan legges ut for salg. Ved forrige Iphone-lansering kom Apple med nyheten nesten seks måneder før de var i butikkene.
 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen