iPhone 4 kan gi tilkoblingstrøbbel

Etter at vi byttet fra iPhone 3GS til iPhone 4 er en del av tilbehøret vi brukte til iPhone 3GS blitt ubrukelig. Bunnpluggen på de to er den samme, men ettersom det er fysiske forskjeller på de to, så passer iPhone 4 ikke nødvendigvis inn på tilbehøret vi har skaffet oss.

Formstøpt
I de aller fleste tilfeller er det ikke noe problem, ettersom plassen rundt kontakten på tilbehøret gjerne er litt romslig. På utstyr som er beregnet for ulike iPhone og iPod-enheter finnes det gjerne også en utskiftbar plastsokkel rundt kontakten, slik at forskjellige enheter skal stå like støtt. Om iPhone 4 ikke vil komme skikkelig ned på kontakten, så er det bare å fjerne denne plasten.

Men det er når tilbehøret er utformet for iPhone 3 eller 3GS at problemet kan oppstå. Disse modellene har en rundere og smalere bunn enn iPhone 4. Eller sagt på en annen måte – iPhone 4 kommer ikke langt nok ned på kontakten til at det blir en stabil forbindelse.

Nå er det ikke første gang overgangen til en ny mobiltelefon gjør gammelt tilbehør ubrukelig. Men det kan være verdt å tenke på om du vurderer å bytte fra gammel til ny iPhone.

Blant tilbehør som ikke kan brukes med iPhone 4 er TomToms bilholder med GPS, en rekke dockingstasjoner til 3GS, formstøpte bilholdere og en del beskyttende omslag med designtilpasset innfestning.

Har du kostbart tilbehør du ønske å bruke også i fremtiden så kan det være lurt å sjekke om dette er kompatibelt med iPhone 4.

Om du har tilbehør du vet ikke kan brukes med iPhone 4, så fortell gjerne om det i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen