Iphone 3G åpnes for programmer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå har en gruppe programutviklere brutt murene i Iphone 3G, allerede fem dager etter lansering. Gruppen har brutt sperren som gjør at du kan installere programmer Apple ikke vil at du skal installere.

Pwned av Iphone Dev Team

Det gruppen, som kaller seg Iphone Dev Team, har gjort er å utvide programmet sitt Pwned til å støtte Iphone 3G. Tidligere har det kun vært mulig å hacke vanlig Iphone og Ipod Touch med programmet.

Pwned utnytter et hull i "de nedre delene" av oppstartsprogrammet til Iphone (bootloader), og gjør at Iphone eller Ipod Touch får en ny firmware som støtter usignerte programmer. Det åpner dørene for mange muligheter.

Så snart du kan installere usignerte programmer, trenger nemlig ikke Apple å godkjenne de programmene du skal installere. Da kan du installere for eksempel videoopptaksfunksjoner, spillemulatorer eller hva som helst som programmereren ikke distribuerer gjennom Apples Itunes-butikk.

Programvaren som åpner Iphone er ikke sluppet ennå, men hackergruppen skriver at dette skal skje i løpet av nær fremtid.

(Kilder: Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen