Iphone – også kjent som ”Frelseren”

Messiasmobilen, jesusmobilen og til og med gudemobilen – helt siden Steve Jobs i januar lanserte iPhone som en revolusjon, har media flokket seg om produktet. I kampen om å finne den mest dekkende betegnelsen har kreative sjeler kommet opp med noen relativt svulstige navn.

Vi må erkjenne at vi synes det låter litt søkt når Steve Jobs hevder han har oppfunnet mobiltelefonen på nytt, og at dette er mobilen alle har ventet på. 

Ikke alt for alle
Telefonen har Internett, musikk, telefoni og video, og er utstyrt med en 3,5 tommer trykkfølsom skjerm. Skjermen skal være langt mer fingervennlig enn hva vi har sett på tidligere modeller, med mulighet for å styre ulike funksjoner med strøk, trykk og fingerdrag.

I beste fall har Apple klart å lage en mobiltelefon som holder hva den lover. I så fall blir dette en kul dings vi vil få se hauger og lass med mer eller mindre stilig tilleggsutstyr til. Men selv om alle Apples påstander holder vann, så kommer vi ikke utenom at Iphone i bunn og grunn er en ganske stor og avansert mediespiller du kan surfe nettet og snakke i. Den har ikke 3G, ikke FM-radio og bare 2 megapiksler kamera.

Enkelte har kalt det messiasmobilen. At Apple er religion vet alle som har skrevet en kritisk artikkel om et Mac-produkt, og fått Applemenighetens fatwa hengende over seg. Om vi i denne sammenheng skal snakke om noen frelser, så må det være iPod. Med denne musikkspilleren festet Apple et grep om musikkmarkedet som er helt utrolig, og som de aldri har vært i nærheten av med Mac. Men Jobs er ikke erkeenglen Gabriel (og definitivt ikke Gud.) Derfor henger det heller ingen lysende stjerne over Apples butikk på 5.th avenue.

At Apple skal klare å dominere mobilmarkedet har vi ingen tro på. Til det kommer Apple altfor sent inn på mobilmarkedet. En fingerstyrt mediemobil vil i beste fall frelse aksjonærene som nå flokker seg om selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen