iPhone X ser ut til å by på en helt ekstrem ytelse.
iPhone X ser ut til å by på en helt ekstrem ytelse. (Bilde: Montasje: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

– iPhone X-ytelsen gruser konkurrentene

Slår knockout på Android-konkurrentene, ifølge ytelsestest. 

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples nye flaggskip-mobil – iPhone X – ble lansert i går, og allerede før lanseringen dukket en halvmystisk iPhone 10,5-modell opp i listene til testprogrammet Geekbench. 

All informasjonen om testen hos Geekbench. Hvorfor prosessorhastigheten rapporteres som 24 MHz er interessant, men kan skyldes at dataene om A11-prosessoren ikke er på plass enda. Det kan selvfølgelig også skyldes at testen er doktorert, men informasjonen ligger i alle fall hos Geekbench, og det er derfor ikke snakk om en falsk skjermdump.
All informasjonen om testen hos Geekbench. Hvorfor prosessorhastigheten rapporteres som 24 MHz er interessant, men kan skyldes at dataene om A11-prosessoren ikke er på plass enda. Det kan selvfølgelig også skyldes at testen er doktorert, men informasjonen ligger i alle fall hos Geekbench, og det er derfor ikke snakk om en falsk skjermdump. Foto: Geekbench

Resultatene til den nye iPhonen er mildt sagt imponerende, i alle fall hvis vi går ut fra at resultatene er ekte, noe det selvfølgelig slett ikke er sikkert at de er.

Tidligere i år verserte det for eksempel rykter om en enkeltkjernescore på over 4500, men det ble kjapt avkreftet av Geekbench selv at kunne være tilfelle.

Vi har spurt Geekbench om å bekrefte eller avkrefte tallene fra den nye testen, og mannen bak Geekbench, John Poole, svarer følgende i en epost til Tek.no. 

– Jeg har ingen grunn til å tro at resultatene har blitt tuklet med. 

Ifølge testen scorer iPhone X dobbelt av hva Samsung Galaxy S8 gjør i samme program på én enkelt kjerne, og rundt 50 prosent mer med alle de seks kjernene aktivert. 

Resultatene ble for øvrig først lagt merket til av Twitter-brukeren @KidPoolDead, og etter hvert rapportert blant annet av TheNextWeb.

 

Slår knockout på konkurrentene 

I grafen under har vi sammenliknet de oppgitte iPhone-tallene med våre egne Geekbench-tester av mobilflaggskipene på markedet.  

Huawei Honor V9 mangler imidlertid om vi ser de bestytende Android-enhetene i Geekbench 4: Vi har også tatt med tallene for basismodellen av Macbook Pro fra tidligere i år. 

iPhone X kommer som kjent med Apples splitter nye A11 Bionic-prosessor, med to høyytelseskjerner og fire kjerner som er laget for effektivitet og lavt strømforbruk. 

Samsung Galaxy S8 er også en kraftig telefon, men tilsynelatende ikke i nærheten av iPhone X. Den har en helt annen pris, dog.
Samsung Galaxy S8 er også en kraftig telefon, men tilsynelatende ikke i nærheten av iPhone X. Den har en helt annen pris, dog. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

iPhone X yter til og med bedre enn  Macbook Pro 13-tommer i en del tester, skal vi tro Geekbench-tallene. Det gjelder både for én og alle kjerner.

For enkeltkjerneytelse scorer iPhone X til og med bedre enn iPad Pro, som får snaut 3900 poeng. 

– Betydelig mer kompakt 

Vi var til stede på Apple-lanseringen utenfor San Francisco i går kveld, og i vår sniktitt konkluderte vi med at nye iPhone X ser bedre ut i virkeligheten enn på bilder

«Størrelsesmessig er nye iPhone X betydelig mer kompakt enn en iPhone 7 Plus, selv om skjermstørrelsen oppgis å være større, med sine 5,8 tommer. Men her har aspektet endret seg, så vi snakker egentlig om en mindre skjerm som har blitt høyere. Folk som har problemer med å holde Plus-modellene burde prøveholde nye iPhone X før de eventuelt bestemmer seg. Den oppleves som kompakt og god i hånden», het det blant annet fra kollega Finn Jarle Kvalheim. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen