iPhone X har et av de beste mobilkameraene på markedet, og særlig på stillbilder, mener DxOMark.
iPhone X har et av de beste mobilkameraene på markedet, og særlig på stillbilder, mener DxOMark. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

– iPhone X tar de beste stillbildene av alle mobiler

DxOMark har undersøkt Apples nye toppmodell, med godt resultat.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nettstedet DxOMark, som spesialiserer seg på grundig testing av blant annet mobilkameraer, utropte nylig at Galaxy Note 8-kameraet tar de beste stillbildene. Nå er denne dyttet ned fra tronen av Apples nye flaggskip, melder blant andre Slashgear.

Etter å testet iPhone X delte DxOMark ut hele 101 poeng til mobilen for sin stillbildekvalitet, som er den høyeste poengsummen nettstedet har delt ut hittil i denne kategorien. Rett bak ligger Galaxy Note 8 med 100 poeng.

DxOMark merket seg blant annet at iPhone X-kameraet briljerer når det kommer til eksponering og kontrast, samt dynamisk område og fargegjengivelse under alle mulig lysforhold. I tillegg er detaljgjengivelsen svært god og støynivået lavt i de aller fleste lysforhold.

Pixel 2 fremdeles på topp

iPhone X.
iPhone X. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Detaljgjengivelsen bevares også godt ved bruk av zoom i alle mulige lysforhold, ifølge nettstedet. Det er verdt å merke seg at situasjonen er en litt annen når det kommer til videokvaliteten, som hos DxOMark holdt til 89 poeng, den samme som iPhone 8 Plus ble tildelt.

Når det gjelder video har iPhone X både god fargegjengivelse, rask og presis autofokus, effektiv stabilisering og høy detaljgjengivelse, men noe av det som trakk litt ned var blant annet merkbar bildestøy og reduksjon i skarphet i lav belysning.

Sammenlagt får iPhone X-kameraet 97 poeng av nettstedet, mens Galaxy Note 8 og iPhone 8 Plus til sammenligning fikk 94 poeng. Helt på toppen finner man imidlertid fremdeles Google Pixel 2 med en sammenlagt sum på 98 poeng hos DxOMark.

Vi merket oss også den høye kamerakvaliteten til iPhone X i vår test av telefonen, hvor vi blant annet pekte på at telefonen bruker telelinsen mer villig enn andre iPhone-modeller, og at mobilen gir detaljerte bilder i disige eller halvmørke omgivelser.

Sjekk vår test av nye Huawei Mate 10 Lite »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen