Slik bør du ta en selfie dersom du stjeler en mobiltelefon.
Teknofil
Slik bør du ta en selfie dersom du stjeler en mobiltelefon. (Bilde: Shutterstock)

iPhone-tyv avslørt av «selfie»

Sendte selvportrett til eierens venner.

Vi ønsker på ingen måte å oppfordre til tyveri, men dersom man skulle være så teit å gjøre noe slikt, så er første bud å skjule alle former for bevis. Og i alle fall ikke bruke tjuvegodset til å dokumentere hvem som har stjålet det.

Så langt tenkte ikke 16-åringen fra New York, som i helgen ble navngitt og omtalt av en rekke medier på nettet for det mislykkede tyveriet. Han brukte nemlig telefonen han hadde rappet til å sende bilder av seg selv til det 14 år gamle offerets venner – og en slibrig melding til moren hans.

Blåst opp av New York Post

Tyven til venstre.
Tyven til venstre.Foto: Faksimile NY Post

Moren meldte ifra til politiet da hun skjønte at det ikke var sønnen som sendte meldingene. Selv om vennene til 14-åringen gjenkjente tyven, som hadde deltatt på samme ungdomsarrangement, hadde ikke politiet noen mulighet til å spore den opp. Tjenesten «Find My iPhone» var nemlig deaktivert.

Tjuvradden meldte seg imidlertid selv til politiet kort tid etter tyveriet. Det var kanskje ikke så rart, ettersom gigantavisen New York Post hadde publisert «selfien» hans over hele forsiden og stemplet han som en tabbetyv.

En venn av tyven skal også ha vært med på tyveriet, men han er fortsatt på frifot. Se for øvrig den aktuelle artikkelen hos New York Post som førte til at tyven møtte opp på stasjonen.

Er du ute etter den perfekte "selfie-appen"?
Apple gjør det enklere for deg å finne slike apper
»

(Kilde: Ubergizmo, New York Post)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen