Iphone-taster slaktes

Apple har med sin tastaturløse Iphone-mobil vært med på å ta mobilverdenen et skritt videre. En tastaturløs mobil sliter imidlertid med et par utfordringer i forhold til grensesnitt, for at brukerne skal kunne bruke mobilen like raskt som en vanlig mobiltelefon.

Før lanseringen gikk da også flere eksperter ut med kritikk av det skjermbaserte tastaturet på Iphone. Apple forsvarte seg ved å hevde at etter en ukes bruk ville tastingen være på et normalt nivå. Nå kan det kanskje se ut til at Apples forklaring ikke stemmer helt med virkeligheten.

Les også:

- Tastetrøbbel for Iphone
- Søksmål mot Iphone-taster
- Her er Iphone-testene

Tar lang tid

En amerikansk undersøkelse viser nemlig at det i gjennomsnitt tar dobbelt så lang tid å bruke det virtuelle tastaturet på en Iphone, sammenlignet med et vanlig tastatur. Ikke overraskende kunne selskapet bak undersøkelsen, User Centric, avsløre at personer med tykke finger eller lange negler hadde størst problem med å bruke tastaturet til Apple Iphone.

Nå skal det imidlertid sies at selve undersøkelsen har blitt kritisert, siden det kun av 20 personer som deltok i undersøkelsen. Samtidig skal det heller ikke ha blitt tatt hensyn til at det faktisk tar litt tid å venne seg til å bruke et virtuelt tastatur, som Apple-sjef Steve Jobs har påpekt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen