iPhone-statue ble til homopropaganda over natten
Teknofil
(Bilde: Twitter/Apple/montasje)

iPhone-statue ble til homopropaganda over natten

Russere taklet ikke nyheten om at Apple-sjef Tim Cook er homofil.

I fjor reiste det russiske selskapet ZEFS en statue av en iPhone til minne om den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs foran inngangen sin. Nå skriver Mashable at statuen har blitt revet ned, og grunnen er at nåværende Apple-sjef Tim Cook sto frem som homofil i forrige uke.

Russiske myndigheter har under president Vladimir Putin innført en lov mot det de kaller «homopropaganda». Og ettersom statuen var forbundet med Apple og Apples øverste sjef viste seg å være homofil, tolker de altså statuen plutselig som propaganda.

– Etter at Apple-sjef Tim Cook offentlig oppfordret til sodomi, ble monumentet tatt ned i henhold til russiske lover som skal beskytte barn mot informasjon som promoterer benektelsen av tradisjonelle familieverdier, sier ZEFS-sjef Maxim Dolgopolov til Bloomberg.

Dolgopolov var selv ansvarlig for å sette opp monumentet i 2013.

Som Mashable påpeker har russerne tydeligvis tolket Cooks uttalelser på sin egen måte. Det han sa var nemlig kun at han var stolt over å være homofil, og at dette var en av de største gavene Gud hadde gitt ham.

Frykter ebola-smitte

Ifølge Washington Post har i tillegg en ultrakonservativ lovgiver i St. Petersburg advart mot å slippe Cook og andre homofile inn i landet. Vitaly Milonovs hårreisende uttalelser går ut på at de angivelig vil spre «ebolavirus, AIDS og gonoré» hvis de slipper inn.

Et russisk nyhetsbyrå, Tass, melder for øvrig at iPhone-statuen uansett skulle tas ned for å repareres, og at dette var klart allerede før Cooks avsløring. Disse påstandene har riktignok ikke blitt bekreftet av ZEFS, ettersom de går ut og kaller det «homopropaganda».

Apple-sjef Tim Cook har foreløpig ikke kommentert reaksjonene fra Russland.

Tim Cook håper avsløringen kan inspirere andre
– Jeg er stolt av å være homofil »

(Kilder: Washington PostMashableBloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen