Blackbery gjør rent bord i USA. (Foto: Blackbery / Istockphoto)

Iphone-salget går ned

Markedstallene for smarttelefonsalget i første kvartal i USA tikker inn i disse dager. Generelt har disse liten relevans for Norge, men et par signaler denne gang gjør tallene ytterst interessant, også for oss på andre siden av dammen.

Apple og HTC faller

Overraskelsen er nemlig at både HTC og Apple taper markedsandeler. Apple går ned til 19,2 prosent markedsandel av smarttelefonmarkedet, etter å ha nådd 26,7 prosent i fjerde kvartal 2007. HTC falt fra 7,9 prosent til beskjedne 4,1 prosent på samme tid, og er dermed marginalisert i smarttelefonmarkedet.

Den store vinneren er RIM og deres Blackberry-telefoner. Fra januar til mars steg salget til 44,5 prosent av markedet fra 35,1 prosent, noe som gjør RIM over dobbelt så stor som nestemann Apple. En annen vinner er Palm, som med innføringen av nye Centro-modeller fikk 13,4 prosent av salget.

Den store taperen er Motorola som faller fra 7,5 prosents markedsandel til 2,6 prosent.

Tallene er hentet inn av analyseselskapet IDC.

Kan skyldes mangt

Store markedssvingninger kan ofte skyldes enkeltmodeller eller markante trender. Og at tallene stammer fra kun ett enkelt marked gir lett større svingninger. At dagens Iphone begynner å dra på alderen har definitivt innvirkning, pluss at flere etterhvert venter på en oppdatering med 3G.

For HTC sin del er det vanskeligere å forklare fallet.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen