iPhone-problem kan få Exchange-serverne til å knele
(Bilde: iStockphoto / 15238547)

iPhone-problem kan få Exchange-serverne til å knele

Nå planlegger Apple en oppdatering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er funnet en feil i den siste versjonen av Apples iOS-programvare til iPhone og iPad, som gjør at Microsoft Exchange-servere kan overbelastes slik at alle brukere opplever dårligere ytelse.

I tillegg til økt serverbelastning kan brukerne på grunn av feilen oppleve økt datatrafikk og dårligere batteritid på telefonene sine. Vårt søsternettsted Amobil.no skrev nylig om at brukere hadde rapportert om dårligere batteritid etter oppgradering til iOS 6.1.

Apple melder nå at de har funnet en løsning på problemet, og vil gjøre denne tilgjengelig i en kommende oppdatering av iOS.

Slik unngår du problemet

Feilen innebærer at brukerne får en feilmelding på telefonen sin når de forsøker å synkronisere mot Exchange Server 2010 eller Office 365. Feilmeldingen varsler om at telefonen ikke klarer å hente e-post, og at forbindelsen med serveren er brutt. Den eneste muligheten du får er å svare "OK".

Det som da skjer er at telefonen begynner å generere uvanlig mye trafikk mot serveren, som både fyller opp loggene på serveren og gir økt prosessorbelastning og økt minnebruk. I tillegg til at serverytelsen kan gå ned, kan også iPhone-brukeren bli utestengt fra serveren.

Inntil problemet er løst, anbefaler Apple at du skrur av kalendersynkronisering mot Exchange fra iPhone og iPad hvis du opplever problemer med batteritid, eller får synkroniseringsfeilmelding. Dette gjør du ved å gå til Innstillinger -> Mail, kontakter, kalendere. Velg Exchange-kontoen din og skru bryteren for Kalendere til "Av".

Les også om hvordan du beskytter du din iPad

(Kilder: Cnet.comApple, Microsoft)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen