– iPhone mini kan komme til sommeren

– iPhone mini kan komme til sommeren

Morgan Stanley tror Apple kan komme til å gå nye veier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Analyseselskapet Morgan Stanley mener det virker fornuftig at Apple vil komme med en iPhone i et lavere prissegment enn i dag. 

Det er analytiker Kety Huberty som sier dette etter å ha vært i et møte med Apples finansdirektør Peter Oppenheimer, ifølge News.com.

Huberty sier hun er overbevist om at innovasjon fortsatt vil være førsteprioritet for Apple, men at hun også tror at Apple vil ønske å øke avkastningen for aksjonærene, samt øke distribusjonen og muligens også introdusere telefoner på nye prispunkter for å gi økt vekst.

Ifølge Huberty er det flere grunner til at en billigere iPhone virker fornuftig. For det første har iPad Mini økt Apples kundebase med 50 prosent i Kina og Brasil, noe som betyr nye kunder i Apple-økosystemet. Samtidig ønsker kinesiske kunder å kjøpe den nyeste versjonen av iPhone 5 i stedet for rabatterte eldre versjoner. Det har også vært uventet stor etterspørsel etter iPhone 4 i desember, sier hun.

Høyere omsetning

Selv om en iPhone mini ville ha lavere fortjenestemargin og kunne kannibalisere salget av andre versjoner av iPhone, vil det øke totalomsetningen og fortjenesten, mener Huberty.

En ny iPhone mini vil kunne være spesielt beregnet på nye og fremvoksende markeder, og vil kunne lanseres rundt sommeren, tror Huberty.

Les også: – Slik blir årets Apple-produkter

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen