iPhone konverterer stadig flere Android-brukere
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Google)

iPhone konverterer stadig flere Android-brukere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konkurransen i mobilmarkedet er knallhard for tiden, men det er i hovedsak to konkurrerende operativsystemer som kjører på alle telefonene: Android og iOS. Nå viser nye tall at Android taper nokså store markedsandeler i Europa, mens iPhone-andelen vokser. I USA er imidlertid situasjonen omvendt; der vokser Android stadig. Det melder Cnet, som siterer en undersøkelse utført av analysefirmaet Kantar Worldpanel ComTech

På bare 3 måneder (april-juli) sank Androids markedsandel i de fem største markedene i Europa fra 75,1 til 71 prosent. I USA steg markedsandelen fra 63,9 til 65,6 prosent. 

Det europeiske markedet mer mettet

Tallene viser dessuten at omtrent 27 prosent av alle nye mobilkjøpere i Europa går over fra Android til iOS, mens det tilsvarende tallet er 9 prosent i USA.  Forklaringen ligger etter sigende delvis i at det europeiske markedet er mer mettet, og dessuten mer modent. Dette betyr som regel at brukere stadig oftere hopper fra operativsystem til operativsystem, ifølge Cnet. Denne effekten har dessuten truffet Android-leiren hardere i Europa enn i USA.

iPhone 6 (venstre) og Galaxy S6 Edge er markedets argeste konkurrenter i de to leirene akkurat nå.
iPhone 6 (venstre) og Galaxy S6 Edge er markedets argeste konkurrenter i de to leirene akkurat nå. Foto: Apple/Samsung/Teknofil.no, montasje

En annen årsak til Androids økning i USA er blant annet svært gunstige betalingsplaner og abonnementer på mellomklassemobiler, som det fortsatt er større marked for på andre siden av atlanteren.

Carolina Milanesi, sjefsanalytiker hos Kantar Worldpanel ComTech, mener imidlertid Apple kan øke markedsandelen til iPhone svært mye etter lanseringen av iPhone 6S og 6S Plus:

– Med alles øyne på Apples nye produkter, så råder jeg folk til å følge ekstra nøye med på hvordan nåværende iPhone 6 og 6 Plus gjør det på markedet. Spesielt dersom den forventede prissenkningen  skjer etter lanseringen den 9. september. Hele 32 prosent av det totale salget av iPhone 5S skjedde etter at iPhone 6 ble lansert.

Milanesi ser dermed ut til å mene at Apples nåværende modellportefølje vil få en skikkelig salgsøkning etter lanseringen av nye modeller.

Apple-fans fikk prøve en iPhone med Android-installert:
– Wow! Er dette iOS 9? »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen