iPhone kan måtte bytte navn i Brasil

Kan miste varemerket. Samtidig vinner Apple patent for skyvelås.

Apple kan miste retten til å bruke varemerket iPhone i Brasil, skriver Reuters

Årsaken er at et lokalt selskap registrerte varemerket først. Det hevder en kilde som skal være kjent med situasjonen, overfor Reuters. Brasil er det største markedet i Latin Amerika, og skulle Apple miste retten til å bruke varemerket vil det skape store utfordringer for den amerikanske mobilprodusenten.

Selskapet Gradiente Eletronica SA, en produsent av konsumentelektronikk, registrerte "iphone" som varemerke allerede i 2000, sju år før Apple lanserte sin iPhone.

Avgjørelsen vil bli annonsert av de brasilianske opphavsrettsmyndighene den 13. februar, ifølge Reuters' kilde. Apple kan da velge å gå rettens vei for å beholde varemerket. 

Apple i Brasil har ikke ønsket å kommentere påstandene overfor Reuters. 

Vant patent for "Slide to unlock"

Samtidig som Apple risikerer å miste iPhone-varemerket i Brasil, vinner selskapet på andre fronter. Det amerikanske patentstyret har nemlig nå ifølge Apple Insider vedtatt at Apples patent på "Slide to unlock", låsemønsteret som brukes for å låse opp en iPhone eller iPad, er gyldig. 

Apple fikk patentet på låsemønsteret godkjent allerede i 2011, men både Google, Motorola og Samsung utfordret Apple på patentet – siden Google var ett år før Apple med sin patentsøknad på en lignende løsning, som ikke ble godkjent.  

Låsemønsteret sto sentralt da Apple saksøkte Samsung for ett år siden, samt i en rettsak mellom Apple og Motorola. 

Nå har Apple fått medhold, og endelig patent på skyvelåsen. Samtidig har de også fått innvilget et designpatent som i prinsippet omfatter de avrundene hjørnene på iPhone – eller "ornamental design of an electronic device", som det heter i patentet

Les også: iPad får tommelen ned i ny undersøkelse

(Kilder: Reuters og Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen