Det var nok lurt at de gikk for iPhone og ikke noen av de andre forslagene.
Teknofil
Det var nok lurt at de gikk for iPhone og ikke noen av de andre forslagene. (Bilde: Apple/Teknofil.no)

iPhone het nesten Mobi og Tripod

Apple vurderte flere rare forslag før de bestemte seg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Tripod 5? Mobi 5? Eller var det kanskje bare iPhone 5?
Tripod 5? Mobi 5? Eller var det kanskje bare iPhone 5?Foto: Apple

Apple er kjente for å ha et ekstremt fokus på detaljer, både når det gjelder maskinvare og programvare. I praksis betyr nok dette at de også er veldig flinke til å luke bort dårlige ideer når de dukker opp, slik at de gode får gro i fred. 

Når selskapet skulle lansere en telefon i 2007, måtte de passe på at alle detaljer var på plass, og ikke minst at de hadde et treffende navn for det nye produktet. Med en portfølje med produkter som iMac og iPod, virker det kanskje naturlig at navnet skulle være iPhone.

Det viser seg imidlertid at selskapet var innom mange navn før de endte opp med iPhone, og flere av dem var ganske dårlige.

Flere rare forslag

Det er den tidligere markedsføringssjefen for Apple, Ken Segall, som avslørte hvilke navn selskapet vurderte før de landet på iPhone. Det var hovedsakelig tre konkurrenter til iPhone-navnet som skilte seg ut: 

  • Telepod: Apple skal ha ment at Telepod både hørtes ut som en framtidsversjon av ordet telefon, samtidlig som det smeltet inn navnet på deres daværende mestselgende produkt, iPoden. 
  • Mobi: Mobi skulle være en kul variant av ordet «mobile», og ble ansett som kreativt og kult. Kanskje fordi det høres litt ut som et navn, eller som artisten Moby. 
  • Tripod: Spør du oss er dette det merkeligste forslaget. I Apples øyne skulle navnet tilsi at telefonen var en kombinasjon av tre ulike produkter: En telefon, en iPod og et internett-kommunikasjonsverktøy. Joda, det er sant at Apple fokuserte hardt på disse bruksområdene da de endelig lanserte telefonen sin, men heldigvis ble ikke navnet værende. Det er vel ikke bare vi som tenker på et fotostativ når vi hører ordet «Tripod»?

I dag er det rart å tenke på Apples telefon som noe annet enn en iPhone, spesielt med tanke på at omtrent alt Apple lanserer har den lille i-en foran navnet sitt. Alle de tre andre forslagene ville skilt seg ut fra resten av portføljen deres, og kanskje det var nettopp derfor de endte opp med å kalle den for iPhone. 

Har du en iPhone og har lyst på gode iPhone-apper? 
Sjekk vår liste over essensielle iPhone-apper

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen