Apple slipper trolig utviklerverktøy til Iphone 6. mars. (Foto: Apple)

Iphone-frihet likevel?

Siden Apple annonserte at de kommer med et utviklerverktøy (SDK) til Iphone, har det blitt spekulert i om selskapet ville holde et stramt grep om programmer som får installeres på telefonen. Nettstedet Ilounge.com skrev i forrige uke at anonyme Apple-kilder avslørte at alle programmene måtte godkjennes av Apple .

Det kan se ut til å bli realiteten, men bare for programmer du kjøper gjennom Itunes, skriver Electronista.com. Anonyme kilder hevder at gratisprogrammer ikke vil pålegges den strenge kontrollen Apple visstnok legger opp til.

Ingen begrensninger på gratisprogrammer

Nettstedet skriver at det er usannynlig at Apple vil legge noen begrensninger på gratisprogrammer i det hele tatt. Dersom dette stemmer, er det trolig at Apple gjør dette for å oppfordre til utvikling av programmer til Iphone.

Ryktene sier at situasjonen vil bli en ganske annen for programmer som koster penger. Ifølge nettstedet er det trolig at Apple vil kreve en andel av salgssummen for programmer som selges gjennom Itunes.

Bare spekulasjoner

På dette stadiet er imidlertid alt ubekreftede rykter og spekulasjoner. Hvis Apple presenterer utviklerverktøyet 6. mars kan det vise seg at de vil håndtere tredjepartsprogrammer på helt andre måter.

(Kilder: Electronista.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen