Iphone-brukere surfer mest

Rett etter AT&T lanserte Iphone i USA, merket de stor oppgang i datatrafikken. Folk begynte nemlig i større grad å bruke mobilen for å surfe på internett og lese e-post. Nå bekrefter Netcom at de også merker oppgang, en måned etter at Iphone ble lansert i Norge.

30 ganger mer enn gjennomsnittet

Iphone-brukere surfer mange ganger mer enn vanlige mobilbrukere. Netcom sammenligner Iphone-brukere med brukere av Nokia N95, som de mener er den mest naturlige brukergruppen å sammenligne med.

– N95 er den tradisjonelle datatelefonen, men iPhone-brukere står for tre ganger mer datatrafikk, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i Netcom, til VG Nett.

I forhold til resten av mobilbrukerne i Netcom-nettet, er Iphone-brukernes databruk i gjennomsnitt 30 ganger større.

Netcoms undersøkelser viser også at en Iphone-bruker surfer og laster ned e-post i gjennomsnittlig 22 minutter hver gang, mens brukere av Nokia N95 har datasesjoner på gjennomsnittlig 12 minutter

Gjør internett enkelt

En av de viktigste tingene Apple har hatt i tankene da de lagde Iphone, var å gjøre internett lett tilgjengelig og lett å bruke. Norges Iphone 3G har alle de oppkoblingsmulighetene du kan ønske deg, og nettleseren Safari viser internettsider i fullt format. I tillegg kan du enkelt se Youtube-filmer på Iphone, noe som bruker mye datatrafikk.

En annen viktig årsak kan være at Netcom inkluderer mye datatrafikk i Iphone-abonnementene. Når du kjøper Iphone kan du nemlig velge mellom fire abonnementer som har fra 100 MB til helt ubegrenset inkludert databruk.

(Kilder: VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen