Slik vil iPhone 7 bli seende ut, ifølge tidligere lekkasjer. Nye rykter indikerer at telefonen vil ligne veldig på iPhone 6.
Slik vil iPhone 7 bli seende ut, ifølge tidligere lekkasjer. Nye rykter indikerer at telefonen vil ligne veldig på iPhone 6. (Bilde: Weibo/Planetiphone.ru/Tek.no, montasje)

– iPhone 7 vil ligne veldig på iPhone 6s

Apple planlegger ingen store designendringer med sitt neste flaggskip, sier kilder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples neste innslag i sin ikoniske iPhone-serie har på ingen måte blitt offisielt kunngjort ennå, men ryktebørsen har kokt i lang tid når det gjelder iPhone 7. Nå bringer avisen Wall Street Journal atter nye opplysninger å tygge på for fansen.

Kilder som avisen har vært i kontakt med, og som har kjennskap til saken, hevder nemlig at Apple ikke har tenkt å fortsette praksisen med å foreta større designendringer av toppmobilene sine annenhvert år.

Nesten lik, men uten hodetelefoninngang... 

Kun mindre justeringer på iPhone 7

Det betyr altså at Apple kun skal gjøre mindre justeringer på iPhone 7, og at det nye flaggskipet dermed vil ligne svært mye på eksisterende iPhone 6s, dersom opplysningene stemmer.

iPhone 7 skal visstnok være veldig lik den eksisterende iPhone 6s, her avbildet.
iPhone 7 skal visstnok være veldig lik den eksisterende iPhone 6s, her avbildet. Foto: Apple

Dette innebærer blant annet at iPhone 7 vil komme med samme skjermstørrelser som iPhone 6s-modellene, altså 4,7 tommer for den vanlige utgaven og 5,5 tommer for Plus-versjonen. 

Wall Street Journals kilder kunne for øvrig også gi sin tilslutning til de mange ryktene vi allerede har hørt om at Apple skal droppe hodetelefoninngangen på iPhone 7. Dette ser dermed nå ut til å være mer eller mindre bekreftet.

Større endringer neste år

Apple skal visstnok imidlertid foreta større designendringer for modellene som skal lanseres i 2017, som blir 10-årsjubileet for iPhone. Ifølge kildene vil disse endringene trolig blant annet bestå i kant-til-kant-skjerm, fjerning av den fysiske hjemknappen og fingeravtrykkleser innebygd i skjermen.

Noe av dette stemmer overens med ryktene vi meldte om i mars, da en kjent analytiker hevdet at Apple planlegger en helt ny formfaktor i 2017 med blant annet avrundet skjerm og tynne rammer. Formfaktoren vil trolig også omfatte større skjermer og glass på baksiden.

Apple selv har som vanlig avstått fra å kommentere ryktene, så alt må nok ennå tas med en klype salt.

Nylig dukket det opp lekkede spesifikasjoner til iPhone 7: Telefonen skal blant annet bli utstyrt med 3 GB minne »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen