Her viser mannen bak videoen frem de to rammene.
Teknofil
Her viser mannen bak videoen frem de to rammene. (Bilde: Skjermdump fra YouTube/Unbox Therapy/Teknofil.no/montasje)

Så mye vanskeligere er det å bøye en iPhone 6S

Si farvel til knekkeproblemene til iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En liten stund etter lanseringen av iPhone 6 og iPhone 6 Plus skjedde det som må beskrives som svært pinlig for Apple: telefonene begynte å bøye seg. Stadig flere klagde på bøyde mobiler, og hendelsen – eller skandalen – fikk navnet «Bendgate».

Slik så en rekke iPhone 6 ut etter kort tids bruk. «Bendgate» var et faktum.
Slik så en rekke iPhone 6 ut etter kort tids bruk. «Bendgate» var et faktum. Foto: Foto: Unbox Therapy/Skjermdump fra YouTube/MacRumors/Nelson Cardoz/Skjermdump fra Twitter/teknofil.no/montasje

Naturlig nok er ikke Apple spesielt lystne på at dette skal gjenta seg, og nå kan PhoneArena melde om at neste generasjon iPhone blir langt vanskeligere å bøye.

Det er YouTube-brukeren Unbox Therapy som har fått tak i det som skal være rammen til en iPhone 6S, og sammenligner den i en video med den nåværende iPhone 6-rammen. Målingene viser at rammen på iPhone 6S ser ut til å tåle nesten tre ganger så mye som dagens iPhone 6. Han har også avslørt grunnen til dette: iPhone 6S er utstyrt med en splitter ny type aluminiumslegering.

Sterkere ramme, men med en dyr bismak

La oss starte med det viktigste først: nøyaktig hvor mye mer tåler den nye rammen? Her er det altså bare rammene som er testet, uten alle komponentene eller skjermen. De to rammene ble lagt i en pressbenk, som målte trykket helt inntil rammene bøyde seg. Resultatet ble altså slik:

  • iPhone 6: ca. 13 kg
  • iPhone 6S: ca. 36 kg

Forskjellen er altså ganske stor, som du også kan se i videoen. Den nye rammen tåler faktisk mer enn det iPhone 6 gjorde med fyllet i rammen også. 

Her får iPhone 6S-rammen over til å bli en bøyd iPhone 6S-ramme. Men det er først etter imponerende 36 kilo!
Her får iPhone 6S-rammen over til å bli en bøyd iPhone 6S-ramme. Men det er først etter imponerende 36 kilo! Foto: Skjermdump fra YouTube/Unbox Therapy

Så hva er det egentlig som gjør at rammen er sterkere? I iPhone 6 brukes det en legering som kalles 6063-serien, som er den vanligste aluminiumslegeringen på markedet. I iPhone 6S brukes det derimot den splitter nye 7000-serien, som inneholder et lite kvanta av metallet sink. Sinken gjør rammen betydelig sterkere, men gjør den også langt mer utsatt for korrosjon. Dette problemet har Apple løst ved å anodisere (oksidere metallet for å skape en beskyttende film) rammen mye mer enn tidligere. 

Det virkelige problemet er muligens at det er mye dyrere å produsere aluminium fra 7000-serien enn 6000-serien, hvilket kan gjøre Apples allerede dyre telefoner enda dyrere.

Nøyaktig hva prisen får vi selvfølgelig ikke vite før Apple faktisk lanserer telefonene, men om du er interessert i å se litt iPhone-maltraktering burde du iallefall ta en titt på videoen.

Force Touch-skjermen har visst bivirkninger, skal vi tro ryktene:
– iPhone 6S blir tykkere, bredere og lengre »

(Kilde: PhoneArena, YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen