iPhone 6s har problemer med batteriet.
iPhone 6s har problemer med batteriet. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

iPhone 6s kan plutselig slå seg av på grunn av problem med batteriet

«Touch disease» er ikke det eneste problemet telefonen opplever for tiden.

Som vi meldte nylig har iPhone 6 tekninske problemer, og nå ser det også ut til at iPhone 6s har en del utfordringer å stri med. Som blant andre TechCrunch melder opplever nemlig brukere at telefonen plutselig slår seg av.

Apple bekrefter selv problemet på sine støttesider og peker på at feilen ligger i telefonens batteri, uten å gå nærmere inn på de tekniske detaljene.

Skal kun gjelde noen

Ifølge Apple gjelder problemet kun et fåtall eksemplarer av iPhone 6s, nærmere bestemt telefoner produsert fra og med september til og med oktober i fjor. Kunder kan finne ut om telefonen er omfattet av feilen ved å sende inn serienummeret til Apple.

iPhone 6s.
iPhone 6s. Foto: Apple

Dersom telefonen din ble produsert i det nevnte tidsrommet tilbyr Apple seg å erstatte batteriet i telefonen gratis, noe man kan få gjort ved å kontakte autoriserte tjenesteleverandører. Om du mener telefonen din er rammet av problemet og allerede har betalt for å erstatte batteriet, kan du få summen refundert av Apple.

Ingen eksplosjonsfare

Problemet fører altså kun til at telefonen slår seg av uten forvarsel, og ifølge Apple er det ingen grunn til sikkerhetsbekymringer. Det er med andre ord ikke Note 7-aktige batteriproblemer det dreier seg om denne gangen, heldigvis.

Dette er altså det andre problemet med Apples iPhone 6-telefoner det rapporteres om på kort tid. iPhone 6 Plus-eiere opplever at skjermen mister berøringsfunksjonaliteten og viser en grå stripe øverst, et problem Apple nylig la skylden på brukerne for.

Snart kan det skje saker og ting med kameraet på iPhone: Apple sysler visstnok med utvidet virkelighet-teknologi til telefonene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen