Slik ser en konseptdesigner for seg at den kommende iPhone-familien vil se ut.
Teknofil
Slik ser en konseptdesigner for seg at den kommende iPhone-familien vil se ut. (Bilde: Federico Ciccarese)

– Den store iPhone 6-utgaven kan bli utsatt

Apple sliter med den største utgaven, hevder analytiker.

Det har lenge vært snakk om at Apple snart vil lansere ikke bare én men to iPhone 6-modeller, på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer. Nå kan det imidlertid se ut til at den største modellen vil bli forsinket på grunn av produksjonsproblemer.

– Lanseres i 2015

Nyheten be først rapportert om av nettstedet Appleinsider.com. Det er den taiwanske analytikeren Ming-Chi Kuo, ansatt i KGI Securities, som har kommet med påstanden. Kuo er kjent for å blant annet ha lekket informasjon om den kommende iWatch, og er generelt ansett for å treffe ganske godt på spådommene sine.

Han mener at Apples 5,5-tommers iPhone først vil ankomme en eller annen gang i 2015, og altså ikke samtidig med 4,7-tommeren som forventes i høst.

Grunnen til forsinkelsen skal enkelt og greit være produksjonsproblemer. Kuo hevder at Apple allerede sliter med produksjonen av 4,7-tommeren, blant annet på grunn av den nye teknologien i telefonens skjerm og også delvis fordi metalldekselet bak skal lide av ujevn farge. Disse problemene skal være enda verre på 5,5-tommeren, og er altså grunnen til utsettelsen.

Andre småproblemer

I tillegg til de to hovedproblemene skal det være andre utfordringer også. Den nye skjermteknologien Apple skal bruke i iPhone 6 skal visstnok gi problemer med følsomhet i ytterkantene av skjermen, og 5,5-tommeren er også enda vanskeligere å produsere rett og slett på grunn av størrelsen.

Safirglasset gjør også produksjonsprosessen mer krevende, og skal visstnok ha skapt problemer i fall-testene til Apple. Uansett vil nok mange mene at det er verdt å vente på noe godt, og dersom du virkelig ser fram til å nyte iOS-opplevelsen på en litt større skjerm er ikke 2015 så langt unna heller.

Lurer du på hvordan telefonene blir seende ut?
Flere bilder av det som kan være «iPhone 6» er lekket på nett! »

(Kilde: Appleinsider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen