iPhone 6-eiere opplever at skjermen slutter å fungere – Apple skylder på eierne
(Bilde: iFixit/YouTube)

iPhone 6-eiere opplever at skjermen slutter å fungere – Apple skylder på eierne

Nå har Apple endelig gitt tilbakemelding på det såkalte «touch disease»-problemet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I august meldte vi at mange iPhone 6-eiere opplever at skjermen på mobilen har en feil som gjør at berøringsfunksjonaliteten slutter å fungere, og at skjermen viser en blinkende, grå stripe helt øverst. Problemet førte til gruppesøksmål, men det har vært stille fra Apple – inntil nå.

På sine støttesider ser det ut til at Apple nå har respondert på «touch disease», som problemet har blitt døpt. 

Fikser problemet for 1600 kroner

Apple skriver at en del iPhone 6 Plus-telefoner viser flimrende skjermer og har tegn på problemer med berøringsfunksjonaliteten. I samme setning sier Apple imidlertid at problemet skyldes at telefonene har blitt mistet på harde overflater flere ganger, noe som har ført til skader.

Problemet skal ifølge iFixit ligger her, i kontrollbrikkene til berøringsskjermen. Apple mener problemet er at folk har mistet telefonen.
Problemet skal ifølge iFixit ligger her, i kontrollbrikkene til berøringsskjermen. Apple mener problemet er at folk har mistet telefonen. Foto: iFixit/YouTube

Med andre ser det ut til at Apple plasserer ansvaret hos brukerne, og tar seg dermed også solid betalt for å fikse problemet. På den norske versjonen av støttesiden oppgis reparasjonsgebyret til 1649,75 kroner. 

Apple opplyser videre at dersom brukere allerede har fått utført reparasjoner som trolig er relatert til det nevnte problemet, vil selskapet refundere den eventuelle differansen mellom det du betalte og gebyret på 1649,75 kroner.

iFixit skal ha avdekket teknisk feil

Det er uvisst i hvilken grad Apple har foretatt tekniske undersøkelser for å komme til bunns i «touch disease»-problemet. Som vi meldte i oktober har nettstedet iFixit gjort en grundig granskning og kommet frem til at problemet ligger i kontrollerbrikkene som konverterer berøringen på skjermen til signaler. 

Nærmere bestemt skal problemet være at kontakten mellom kontrollerbrikkene og hovedkortet kuttes, som betyr at det ikke hjelper å bytte ut skjermen. Som sagt er det levert inn gruppesøksmål mot Apple, og hva som blir utfallet av dette er uvisst.

Nå skal Apple visstnok inn i nye produktsegmenter: Selskapet jobber angivelig med sine egne AR-briller »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen