(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

iPhone 5S og 5C kan komme i salg denne måneden

Flere uavhengige kilder oppgir samme dato.

Det eneste offisielle Apple har sagt, er at de nye iPhone-ene ville bli tilgjengelig "i 100 land innen desember," altså det samme de sa i fjor da iPhone 5 ble lansert. IPhone-modellene i Norge har derimot tidligere år kommet i salg i oktober, og det kan det se ut som at det blir i år også, skal vi tro danske TV2.dk.

Den danske TV-kanalen hevder at flere uavhengige kilder har oppgitt fredag 18. oktober som dato for salgsstarten i Danmark. Normalt blir Norge likt prioritert med i alle fall Danmark og Sverige.

– Det har jeg forventet helt fra starten av. Jeg har ikke fått noen offisielle opplysninger fra Apple ennå, men ut fra de seneste årenes iPhone-lanseringer, så har det gått nøyaktig fem uker fra den store verdenslanseringen til danskene får muligheten, sier administrerende direktør Michael Bech i Humac Danmark.

Humac er offisiell Apple-forhandler. Forskjellen fra årets lansering og fjorårets, er i hovedsak at Apple denne gang lanserte to modeller, og at de satser mye mer i Kina denne gangen. Derfor har flere vært usikre på om Apple ville klare å starte salget i Skandinavia i oktober også i år.

Bech uttaler at en kilde han har i Tyskland sier at det blir få 5S-er, og heller flere av den fargerike iPhone 5C, i første forsending til Danmark.

Flere kilder

Dansk TV2 opplyser at de har snakket med flere kilder som alle har 18. oktober som dato.

Ifølge TV-kanalen starter salget ved midnatt, natt til fredagen. Deres kilder hevder samtidig at det vil være manko på "gullfargede" iPhone 5S-er, noe som heller ikke vil overraske oss stort.

Ingen kan foreløpig si noe offisielt om prisene på de nye telefonene, men sideimporterte 5S-er og 5C-er selges til overpris i flere norske nettbutikker, viser Prisguide.

Les også: Test av iPhone 5S med fingeravtrykkleser

 

(Kilder:TV2.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen