(Bilde: Apple)

– iPhone 5C gir bort markedet til Samsung

Nettside mener at den nye «billigtelefonen» fra Apple er et underlig produkt.

Selv om den administrerende direktøren hos Apple-partner Pegatron sa at Apples «billigmobil» ikke blir billig allerede i juni, ble nok mange forundret da prisen på iPhone 5C ble avduket.

«Budsjettmodellen» koster nemlig 550 dollar uten binding i USA, noe som tilsvarer 3250 kroner. Nettstedet ExtremeTech skriver derfor i en kommentar at iPhone 5C rett og slett er et «underlig produkt».

I stedet for en ny og billig modell som kunne spist seg inn på asiatiske markeder, får vi i bunn og grunn forrige års modell pakket inn i plast og med litt nedsatt pris, mener Sebastian Anthony fra ExtremeTech.

Vil fortsette å være eksklusive

Anthony skriver at strategien åpenbart er bevisst fra Apples side. Det amerikanske selskapet har solgt dyre og eksklusive produkter i årevis, som visstnok gir brukerne en viss sosial status.

Å bryte med dette med et billigprodukt for å kjempe mot de mange ulike Android-telefonene verden rundt, er derfor ikke hensiktsmessig. Apple kommer til å øke fortjenesten med en mellomsjiktmobil som iPhone 5C uansett, og de våger ikke å gjøre kundene vant til noe rimeligere.

Dette er gode nyheter for Samsung, som kan fortsette å dominere markedene for billigtelefoner, brettmobiler og så videre, mens Apple spiller kortene trygt.

Telefonen er sikkert rimelig i Apples øyne:
iPhone 5C er Apples billigtelefon »

(Kilde: ExtremeTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen