Hvis trådløs «kompislading» bare er programvarelåst, kan det fortsatt hende det blir låst opp i fremtiden.
Hvis trådløs «kompislading» bare er programvarelåst, kan det fortsatt hende det blir låst opp i fremtiden. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

«Kompislading» er angivelig på plass, men Apple har skrudd det av

Det hevder Apple-kjenneren Sonny Dickson.

Tirsdag forrige uke avslørte Apple sine nyeste mobiler, med iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max som de to toppmodellene. I forkant av lanseringen spådde mange at mobilene ville ha støtte for såkalt «kompislading» – hvor du trekker strøm fra mobilen til en annen enhet – men det skjedde aldri. 

Nå sier imidlertid bloggeren Sonny Dickson at ifølge nære Apple-kilder at de nye toppmodellene har maskinvaren for reversert trådløs lading. Funksjonen er imidlertid programvarelåst. 

Kan bli låst opp i fremtiden

Dickson er en kjent Apple-lekker på nettet, og har avslørt drøssevis av detaljer om  Apple-enheter før lanseringene i årevis. 

Hvis de nye toppmodellene har støtte for trådløs kompislading, men funksjonen er programvarelåst, kan det hende Apple vil låse det opp funksjonen i en fremtidig iOS-oppdatering. Dette skriver imidlertid Dickson ikke noe om, og sier det også er ukjent på hvilket tidspunkt Apple valgte å droppe funksjonen i de nye iPhonene. 

I forkant av lanseringen mente mange at Apple hadde flyttet logoen på baksiden lenger ned for å indikere hvor man måtte putte en enhet for å lade den trådløst. iPhone 11 Pro til venstre, iPhone xs til høyre. Foto: Apple

Kanskje de venter på nye Airpods?

Flere som kommenterer Twitter-innlegget han spekulerer i at Apple kanskje venter til en ny Airpods-lansering – som angivelig skal komme med støydemping og bedre lyd – før de åpner opp støtten for reverslading på iPhone 11 Pro. I det scenarioet vil du kunne lade Airpods-etuiet ved å legge det på baksiden på iPhonen, akkurat slik du kan med for eksempel Huawei Mate 30 Pro og Samsung Galaxy Note 10.

Det er nok bare noen dager til nettstedet iFixit får klørne sine i iPhone 11 Pro og river den fra hverandre. Da vil vi trolig kunne se tegn til om den riktige maskinvaren er på plass for kompislading eller ei.

Les vår sniktitt av de nye mobilene: 
Vi har prøvd iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen