IPdrum lanserer Skype på mobil

Skype kan nå skilte med femti millioner aktive brukere, og om lag 120 millioner nedlastinger av programmet. Tideligere har disse Skype-brukerne måttet sitte foran PC-ene sine for å bruke programmet. Eventuelt har man kunnet bruke egne, spesiallagde, trådløse telefoner. Svakheten ved disse telefonene er imidlertid at de sjelden har større rekkevidde enn et par meter.

 

NÃ¥ lanserer imidlertid IPdrum et tillegg i programvaren til Skype, samt en egen kabel, konstruert for at man skal kunne bruke Skype med mobilen.

Kabelen skal passe til de aller fleste mobiltelefoner, og den fungerer ved at den videreformidler innkommende anrop over mobilnettet til din vanlige mobiltelefon. I tillegg gir den deg tilgang til kontaktlisten din i Skype-programmet.

Dette krever riktignok litt mer innsats enn ved vanlig mobiltelefoni: Først og fremst må man ha en egen mobil, med eget abonnement, til dette formålet. Denne må være fast oppkoblet til en PC – med bredbåndsoppkobling og Skype.

 

IPdrums nye system gjør at den oppkoblede mobilen kan sende samtalen ut på Skype-nettverket – og ringe andre Skype-brukere gratis. Dersom mottakeren av et anrop også har IPdrums programvare og kabel, kan vedkommende besvare anropet fra sin vanlige mobil.

 

Ikke gratis

IPdrums løsning dreier seg i realiteten ikke om en gratistjeneste. Med IPdrum må man fortsatt betale de vanlige lokaltakstene for mobilsamtaler. Fordelen er at man kan ringe hvor som helst i verden og kun bli belastet for den lokale mobiltaksten. I tillegg er det ikke som ved ordinær Skype-bruk, en forutsetning at man sitter i nærheten av PC-en sin når man snakker.

 

Systemet blir derimot gratis dersom både du og den du ringer til er en del av en gratis-avtale. Både NetCom og Tele2 har den siste uken lansert slike gratis-tjenester som gjør at man kan ringe inntil seks forvalgte telefonnumre i det samme nettet som en selv – kostnadsfritt. Tele2s tjeneste, Mobil Familie, innebærer riktignok at du belastes for startavgift per samtale.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen