Innpakningen beskyttet en iPad i fritt fall fra 30 kilometer over bakken. (Foto: G-Form)
Teknofil
Innpakningen beskyttet en iPad i fritt fall fra 30 kilometer over bakken. (Foto: G-Form)

iPad overlevde fall fra "verdensrommet"

Robust iPad-innpakning klarte værballong-testen.

En fersk video viser hvordan en iPad blir sendt 30 kilometer til værs ved hjelp av en værballong, for så å falle fritt til jorden og krasjlande i Nevada – uten å bli ødelagt. Det skriver Space.com.

Nettbrettet var riktignok ikke ubeskyttet, men pakket inn i en spesiell beskyttende "Extreme Edge"-innpakning laget av det amerikanske selskapet G-Form.

Les også: Denne klarer du aldri å knuse

Etter at iPad-en nådde høyden på 30 000 meter – stratosfæren – sprakk ballongen. Det er ikke så høyt at man kan kalle det verdensrommet, men høyt nok til at man ser krummingen til jordkloden og får følelsen av å være på vei ut i verdensrommet.

Nettbrettet landet i en steinete fjellside i Nevada, og etter å ha pakket det ut viste det seg at det hadde overlevd uten skader.

– Dette er den første iPad-en som noensinne har falt fritt fra verdensrommet og overlevd, og kunnet spille flere filmer etterpå, sier Thom Cafaro i G-Form i en uttalelse.

Ikke første iPad i rommet

Det er imidlertid ikke første gang en iPad har vært sendt til verdensrommet. I oktober ble to iPad-er tatt med opp til den internasjonale romstasjonen ISS av russiske kosmonauter. Nettbrettene skulle brukes til å underholde besetningen på ISS.

YouTube ligger det en rekke videoer hvor amatører benytter værballonger for å sende mobiltelefoner opp til kanten av verdensrommet, og så filme turen ned igjen.

Les også:

Se video av fallet her:

(Kilde: Space.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen