iPad 2 kan være avslørt av deksler

En samlet teknologibransje venter spent på Apples neste trekk i nettbrett-racet. Etter at Apple tryllet frem en ny produktkategori over natten, har konkurrentene pøst ut konkurrerende nettbrett, som Galaxy Tab og RIM Playbook, og spørsmålet er hva Apple skal svare med.

Les også: Denne gruser iPad

Nå kan det være at vi har fått avslørt designen. Nettstedet iLounge har nemlig fått tak i to deksler fra kinesiske produsenter som skal være laget for det nye nettbrettet.

Slankere

Dekslene viser først og fremst en slankere iPad. Den er fremdeles 10 tommer stor, men er ikke like tykk som dagens modell.

At Apple fortsetter å satse på 10 tommer stor skjerm kommer ikke som noen overraskelse. Selskapet har ingen planer om å krympe skjermen til å matche konkurrentenes mindre nettbrett, det har Steve Jobs gitt ettertrykkelig uttrykk for:
– 7 tommers nettbrett er ubrukelige

På baksiden av dekslene er det hullet ut plass til en kameralinse, noe som underbygger ryktene om at Apple vil legge inn et kamera i iPad 2. Det er ventet at det også vil komme en linse i front, slik at man kan bruke nettbrettet til videotelefoni med Apples FaceTime-teknologi.

En annen detalj er at hullet til høyttaleren nederst på iPad er større enn dekslene for dagens modell. Ifølge dokumentasjonen til dekselet skal dette være en inngang for SD-kort, noe som kan stemme bra ettersom Apple har integrert en slik kortleser på stadig flere av produktene sine den siste tiden. Det vil i så fall være gode nyheter for fotografer og andre som har lyst å bruke nettbretttet til å vise media fra minnekort uten å måtte styre med ekstra kabler.

Layouten på dekselet er ellers lik dagens iPad, med den samme plasseringen av rotasjonslåsen og hodetelefoninngangen.

Etter at iLounge publiserte bildene har det dukket opp bilder av enda et deksel med de samme åpningene og dimensjonene, noe som gjør det enda mer sannsynlig at dette er ekte produkter.

Har skjedd før
Dette vil ikke være første gang Apples design avsløres av deksler. For at det skal være deksler klare til lanseringsdagen må Apple nemlig sende mål og design til produsentene i god tid før lanseringen. Disse dekslene kan lett komme i feil hender, og det var slik pressen fikk vite om den nye designen til både iPhone 3G og iPod Nano.

Det er ventet at Apple vil annonsere iPad 2 i løpet av de neste månedene.

Maskinvaren til iPad 2 er ennå ikke bekreftet, men her kan du lese ekspertenes spådommer:
Slik blir iPad 2

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen