iPad 2-skjermen avslørt

At iPad 2 skulle få en svært kraftig skjerm har vært på ryktebørsen lenge. Nå har de første nettstedene tatt en titt på skjermen.

9to5Mac og iFixYouri har publisert bilder av den nye iPad 2-skjermen ved siden av den velkjente iPad-skjermen.

Her ser vi at iPad 2-skjermen ser ut til å reflektere langt mindre lys enn den originale iPad. Nettstedene rapporterer også at den nye skjermen er omtrent en millimeter tynnere.

Skjerm fra LG Phillips?

Ut ifra delenummeret på den nye skjermen hevder en i kommentarfeltet at det er snakk om en IPS-skjerm fra LG Phillips med en oppløsning på 1024 x 768 piksler. Dette er imidlertid helt ubekreftet.

Q i delenummeret ville stått for QVGA, altså 2048 x 1536 piksler. Hvis delenummeret på bildene her er riktig, betyr det at iPad 2 ikke vil ha det Apple kaller et Retina Display - altså spesielt høyoppløst skjerm i forhold til størrelsen.

Se flere bilder og les kommentarene hos 9to5Mac.

3,9 milliarder på skjermproduksjon

Apple har skrytt mye av den nye "Retina Display" som vi ble presentert for gjennom iPhone 4. Analyseselskapet IHS iSuppli påstår nå at Apple har brukt 3,9 milliarder dollar for å sikre leveranse av skjermene over de neste par årene.

Man tror også at iPad 2 vil ha denne "skjermtypen" når den lanseres; i løpet av denne måneden etter ryktene.

Betegnelsen "Retina Display" har Apple funnet på selv, og brukes om at skjermen har ekstra høy oppløsning i forhold til størrelsen.

Skjermene produseres etter ryktene blant annet av Toshiba, Sharp og LG.

Heftige skjermer

Vi kjenner Iphone 4-skjermer som den mest høyoppløste LCD-skjermen vi har sett i forhold til skjermstørrelse. ISP gjør skjermen ekstra avansert.

IPS står for In-Plane Shifting, og gir et bedre bilde når du ser på skjermen fra siden. Dette er mulig fordi de flytende krystallene i skjermen beveger seg parallelt med skjermoverflaten i stedet for vinkelrett.

Skjermen er også basert på Low Temperature PolySilicon (LPTS) som er den raskeste TFT-teknologien som brukes i dag, og som i tillegg gjør det mulig å lage skjermer med piksler mindre enn man kan se med det blotte øyet.

(Kilder: tomsguide.com 1, 2, 9to5mac.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen