Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition.
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

iPad utklasser konkurrentene i batteritest

Britisk forbrukerorganisasjon har testet batteritiden til åtte nettbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den britiske forbrukertestorganisasjonen Which? har testet batteritiden til åtte ulike nettbrett.

Testen viser at Apple iPad Air har den overlegent beste batteritiden, enten du bruker nettbrettet til internett-surfing eller til å vise video. På andre og tredje plass på internett-surfing kommer ytterligere to Apple-produkter; iPad mini med Retina-skjerm og iPad 2. 

Les også: Samsung tar innpå iPad i nettbrettmarkedet

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition.
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

På video er det imidlertid Amazon Kindle Fire HDX 8.9 som kaprer andreplassen, mens Google Nexus 7 kommer på tredje plass. iPad 2 kommer på fjerde plass, mens iPad mini med Retina-skjerm havner helt nede på en 6. plass.

Fem timer ekstra video med iPad

Apple iPad Air holder koken i 658 minutter – hele 10 timer og 58 minutter – når du kun surfer på nettet. Til sammenligning oppnådde Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition en batteritid på bare 483 minutter (8 timer og 3 minutter). Google Nexus 7 er dårligst av de åtte, med 416 minutter.

På videoavspilling er situasjonen litt annerledes. Der er fortsatt iPad Air best, med 777 minutter (12 timer og 57 minutter), men Google Nexus 7 klatrer opp til en tredjeplass med 669 minutter. Samsung Galaxy Note 10.1 2014 kommer på siste plass, med 465 minutter – altså 7 timer og 45 minutter. Du kan altså se video 5 timer og 12 minutter lenger på en iPad Air enn på Samsungs toppmodell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Which?

Alle nettbrettene ble testet med samme lysstyrke på skjermen, og det ble brukt en lysmåler for å sette lysstyrken til 200 nits. 

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har gjort den samme batterisammenligningen selv for å etterprøve testresultatene. Ulike bakgrunnsprosesser på Android-nettbrett kan i mange tilfeller også påvirke batteritiden negativt, og sliter du med dårlig batteritid kan det være verdt å sjekke hva som kjører i bakgrunnen.

Les også: Fem ting Android-telefoner gjør bedre enn iPhone

(Kilde: Which?)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen