(Bilde: Apple)

iPad med Retina-skjerm overtar som billigmodell

Apple presenterer iPad 4 som rimelig iPad 2-erstatter.

Apple kunngjorde i dag at iPad med Retina-skjerm erstatter iPad 2 som den rimeligste 9,7-tommers iPad-modellen. iPad med Retina-skjerm ble presentert kort tid etter iPad 3, og er den eldste av modellene med den nye Lightning-kontakten.

Den skal koste 2990 kroner med 16 GB minne og Wi-Fi. Prisen gjelder fra i dag, og betaler du en tusenlapp ekstra får du en modell med plass for SIM-kort.

Ikke iPad Air

4. generasjons iPad har 9,7-tommers skjerm, Apples A6X-chip, Wi-Fi, og 5-megapikslers iSight-kamera som også kan filme HD-video i 1080p. Brettet er med andre ord en del enklere enn iPad Air, som er flaggskipet i iPad-familien.

I tillegg har iPad 4 FaceTime HD-kamera og støtte for LTE-operatører verden rundt. Batteriet skal holde til opptil 10 timers drift.

– Dette brettet har dramatisk bedre kraft, ytelse og nytteverdi enn iPad 2, som den erstatter, sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing.

Du får også med iLife-pakken med appene iPhoto, iMovie og GarageBand, og iWork-pakken med kontorprogrammene Pages, Numbers og Keynote.  

Priser på Apples øvrige iPad-varianter finner du her.

Få med deg testen hos Amobil.no:
Slik er nettbrettet til Apple  »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen