(Bilde: Apple)

– iPad kommer snart til å slite

Salget vil synke mens konkurransen tilspisses, hevder analytiker.

Helt siden iPaden først ble sluppet i 2010 har den solgt godt. Apple skapte nesten en helt ny produktkategori i teknologibransjen, og konkurrentene har jobbet hardt for å ta igjen forspranget. 

Nå kan de se ut som Apple for første gang vil merke presset, i hvert fall hvis vi skal tro på analytikeren Glen Yeung hos Citi Research. 

Konkurrentene tar innpå

Yeung mener at iPad vil miste markedsandeler til Apples rivaler i år, selv om de vil slippe nye nettbrett til høsten. Salgstallene til iPad fra forrige kvartal har allerede vist at salget har gått ned sammenlignet med samme kvartal i fjor, og denne nedgangen vil trolig fortsette utover høsten, ifølge Yeung. 

— I det kommende kvartalet regner vi med en salgsnedgang på omtrent 7 prosent sammenlignet med fjoråret, skrev Yeung i en rapport til investorer. 

Foto: Google

Nå som konkurrentene begynner å ta igjen Apple med produktene sine, slik som Googles nye Nexus 7, tror ikke Yeung at Apple klarer å vokse fort nok for å holde tritt med veksten konkurrentene har. 

Dominerer fortsatt markedet

Med slike dystre prognoser skulle man kanskje tro at Apple ligger tynt an. Ser vi imidlertid på markedsandelene til iPad, setter det saken i et litt annet lys.

Apple Insider kunne fortelle i går at iPad har en markedsandel på svimlende 86 prosent i USA, med Amazons Kindle Fire på andre plass med 5,6 prosent.

(Kilde: Cnet og Apple Insider

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen