– iPad kan få Intel-prosessor

Mot at Intel produserer A6X-brikker til iPhone, hevder analytiker.

Ifølge analytikeren Doug Freedman i RBC Capital Markets vurderer Apple et samarbeid med Intel. Samarbeidet vil innebære at Intel bygger Apples ARM-baserte prosessorer mot at Apple går over til Intels x86-prosessorer i enkelte enheter – som i neste generasjon iPad. Det skriver Cnet.com.

Apple har i den senere tid forsøkt å gjøre seg mindre avhengig av Samsung, etter en langvarig patentstrid mellom de to selskapene. Det er Samsung som i dag produserer det meste av A6X-prosessorene som benyttes i Apples nyeste produkter, men Apple sliter med å få levert nok prosessorer til å dekke etterspørselen.

Les også: Apple vraker Samsung (Mobilen.no)

Har vært i samtaler tidligere

En bransjekilde forteller til Cnet at Apple og Intel har vært i flere samtaler om samarbeid i løpet av de siste par årene. Men for at Intel skal begynne å lage ARM-baserte prosessorer må det ganske store insentiver til.

Det å få prosessorer basert på Intels x86-arkitektur inn i iPad kan være det insentivet Intel trenger for å få en samarbeidsavtale på plass, sier kilden.

Brikkeprodusenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) har blitt vurdert som den mest sannsynlige kandidaten til å overta prosessorproduksjonen til Apple etter Samsung, men TSMC har selv slitt med å produsere nok brikker til blant annet Nvidia.

Eller kutter Apple Intel helt?

Muligheten for Intel-prosessorer i iPad går på tvers av det Bloomberg formidlet for noen uker siden, hvor de siterte kilder som mente Apple kunne være i ferd med å gå over til ARM-prosessorer også i sine bærbare og stasjonære PC-er.

Les også: Apple vil kutte ut Intel-prosessorer (Hardware.no)

Intel har levert prosessorer til Mac helt siden 2005, og disse prosessorene er langt kraftigere enn selv de kraftigste ARM-prosessorene.

Det kan gjøre at det vil være mer attraktivt å gå for Intel i iPad enn å bytte ut Intel-prosessorene i Mac-ene.

Les også: Slik blir Samsungs råeste systembrikke og Tredobling av ytelse i 2014

(Kilder: Bloomberg og Cnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen