Ipad-alternativ fra Samsung

Samsung er i disse dager opptatt med å utvikle deres motsvar til Apples Ipad.

Sjef for Samsungs avdeling for mobil kommunikasjon, J.K. Shin, har uttalt at Samsung vil være med å konkurrere i det nye markedet som skapes når Apples Ipad kommer på markedet. Til tross for at Apple er en viktig kunde for Samsung, mener Shin at det er naturlig å konkurrere mot Apple. Både prosessoren og skjermen i Apples Ipad skal angivelig være produsert av Samsung.

Bilde av et annet produkt fra Samsung
Bilde av et annet produkt fra Samsung

Apple har blitt kritisert for å utstyre Ipad med en for svak prosessor og med manglende tilkoblingsmuligheter. Dette planlegger Samsung å utnytte ved å utstyre sin tablet med den velkjente Atom-prosessoren eller den kommende Moorestown-prosessoren, begge levert av Intel. Videre er det spekulert i om Samsung leverer sin kommende tablet med USB-inngang og kortleser.

Et annet ankepunkt fra kritikerne har vært begrensningene på Ipadens programvare. Samsung har på sin side valgt å gå for Googles Android operativsystem. Det vil ifølge Philip Newton, sjef for Samsungs IT-avdeling i Australia, gi langt flere muligheter enn Apples alternativ.

Samsung har tidligere prøvd seg på lignende produkter, da i hovedsak Samsung Q1. Den ble derimot aldri noen suksess og ble ansett som et nisjeprodukt.

Telefonsamtaler vil man antagelig ta gjennom hodetelefoner og det spekuleres i støtte for 4G. Størrelsen på produktet er ikke kjent.

(Kilde: Mobilsiden, APC Magazine, Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen