Mobiltelefoner og nettbrett stod for nesten en tredel av den amerikanske julehandelen i år - og det var enorm forskjell mellom mobilplattformene.
Mobiltelefoner og nettbrett stod for nesten en tredel av den amerikanske julehandelen i år - og det var enorm forskjell mellom mobilplattformene. (Bilde: ShutterStock/RUSOTURISTO )

iOS vant julehandelen i USA

Nesten en tredel av julehandelen ble gjort fra mobiler og nettbrett.

Til tross for relativt lav markedsandel stod Apples iOS-enheter for en enorm andel av julesalget, ifølge IBMs analytikere.
Til tross for relativt lav markedsandel stod Apples iOS-enheter for en enorm andel av julesalget, ifølge IBMs analytikere.Foto: IBM

De siste årene har Apples iOS-baserte telefoner og nettbrett tapt markedsandeler til Android-enheter. Til tross for at det store flertallet smartdingser på markedet nå kjører Android, er det ett punkt iOS-enhetene fortsatt utmerker seg på; brukernes betalingsvilje.

I en oversikt publisert av analytikerne hos IBM, viser det seg nå at julehandelen i USA er på rask vei over til de mobile plattformene. Hele 29 prosent av kjøpene i forkant av jul ble gjort fra mobile enheter. Det er en økning på mer enn førti prosent sammenliknet med fjoråret.

Les også: Så mye tjener de mest populære iPhone-appene

iOS fem ganger større enn Android

Av disse salgene stod iOS-enheter for en andel på hele 83 prosent, eller en andel på 23 prosent av hele julesalget. Bare 4,6 prosent av handelen i forkant av jul ble gjort gjennom en Android-enhet. iOS hadde altså rundt fem ganger så høy markedsandel som Android, i den amerikanske julehandelen.

Undersøkelsen viser dessuten relativt store forskjeller i måten folk handler på med de mobile dingsene sine.

Den peker for eksempel på at mobiler stod for hele 28,5 prosent av datatrafikken før jul, men at kun 9,3 prosent av handlingen ble gjort gjennom mobiler. Nettbrett stod for bare 18,1 prosent av datatrafikken, men for hele 19,5 prosent av salget.

Større handler fra nettbrett og iOS

Det kommer også frem at nettbrettbrukerne handlet for mer. Et gjennomsnittlig kjøp gjort fra et nettbrett landet på 95,61 dollar, eller omtrent 585 kroner. Kjøpene gjort fra mobil landet i snitt ti dollar lavere, eller på omtrent 520 kroner.

Samme type forskjell er også svært tydelig mellom iOS- og Android-enheter. Apple-brukerne handlet i snitt for 93,94 dollar per salg, nesten dobbelt så mye som Android-brukernes snitthandel som tikket inn på 48,10 dollar.

Les også: Her er Telenors juletall

(Kilde: Appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen