iOS: Irritable Operating System
iOS: Irritable Operating System (Bilde: HTCAmerica/YouTube)

– iOS er en sykdom

Det påstår HTC i en merkelig reklamefilm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den Taiwanske mobiltelefonprodusenten HTC går ikke av veien for å lage noe, la oss si utradisjonelle reklamer for produktene sine. For å vise hva vi mener har vi lagt noen flotte eksempler nederst i saken. Nå skriver CNET at selskapet nylig har sluppet enda en, på sin måte like merkelig som de andre: Official Cellami Ad.

Den nesten to minutter lange reklamevideoen er produsert som en legemiddelreklame for produktet «Cellami», en medisin som tydeligvis skal hjelpe mot «Bi-Phonal Displeasure Disorder». Dette kan i følge reklamen være SAD (Samsung Affective Disorder) eller iOS (irritable operating system). Videre opplyser videoen om en rekke negative bivirkninger som vektøkning og permanent tommel-tap, sammen med andre advarsler med liten skrift.

Saken fortsetter under videoen.

«WTF did I just watch???» 

Foto: Skjermdump, YouTube

I skrivende stund har filmen blitt sett over 90 000 ganger på YouTube, den har fått 435 tomler opp og 476 tomler ned. Og kommentarene er ikke noe å skrive hjem om. Noen synes den er morsom, men et stort flertall av kommentarene ser ut til å være at reklamen ikke er morsom, den er rar, og noen reagerer på at den tuller med en alvorlig lidelse som depresjon.

– Ring legen din hvis du opplever frustrasjon, sinne eller tanker om «cellucide» (et ordspill på «suicide», journ.anm.) etter bruk av Cellami, sier HTC i reklamen. Den store tvisten på slutten? Hvis du bruker HTCs nyeste telefon trenger du ikke ta Cellami. Da er, ifølge reklamen, bare å nyte livet.

Det er ikke første gangen HTC lanserer noen heller merkelige reklamer. Nylig slapp de tre reklamefilmer som ble produsert av skuespiller Robert Downey Jr., som er så rare at det virker mest som om sistnevnte bare har testet hvor mye rart han kan slippe unna med. Se videoene lengre ned i saken.

De rare reklamene skaffer iallefall selskapet oppmerksomhet, men er all PR god PR? Del dine tanker med oss i kommentarfeltet.

Heldigvis lager de bedre telefoner enn reklamer, bare se vår test av HTC One M9 »

HTC x RDJ - White - #1
HTC x RDJ - Yellow - #2
HTC x RDJ - Orange - #3

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen