Illustrasjonsbilde.
Rykte
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Apple)

– iOS 9 vil bli optimalisert for eldre iPhone-modeller

Nye rykter om både den neste iOS- og OS X-versjonen har kommet til overflaten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er vel knapt noen som er en så hyppig gjenganger på ryktebørsen som Apple, og nå har dukket opp atter nye, ubekreftede opplysninger. Denne gangen dreier det seg om de nye versjonene av både det mobile operativsystemet iOS og OS X, som ser ut til å få en del likhetstrekk når det gjelder fokus.

Nettstedet 9to5mac har vært i kontakt med kilder, nok en gang med «kjennskap til saken», som blant annet kan fortelle at Apple skal gjøre kvalitet og pålitelighet til en høy prioritet med sine neste operativsystemer.

Allerede i februar i år ble det klart at iOS 9 antakelig kommer til å fokusere mer på kvalitet enn haugevis av nye funksjoner. Ifølge 9to5mac sine kilder ser det altså nå ut til at denne strategien også skal gjelde for den neste OS X-utgaven, altså versjon 10.11, som har fått kodenavnet «Gala».

iOS 9 skal visstnok kunne kjøres utmerket på en iPhone 4S, her avbildet.
iOS 9 skal visstnok kunne kjøres utmerket på en iPhone 4S, her avbildet. Foto: antb/Shutterstock.com

– iOS 9 vil fungere på iPhone 4S

Kilden hevder at begge operativsystemene selvsagt vil få nye funksjoner, men at listen over nye funksjoner kommer til bli en god del kortere enn det Apple opprinnelig hadde planlagt. Til gjengjeld skal altså ytelse, stabilitet og feilfiksing stå høyere på agendaen.

Blant de interessante nyhetene som imidlertid vil komme med de neste operativsystemene er at iOS 9 visstnok skal bli mye bedre optimalisert for bruk med eldre iPhone- og iPad-modeller. Dette valget skal være en respons på spekulasjoner blant brukere om at de seneste iOS-utgavene har blitt laget primært for å oppmuntre folk til å kjøpe de nyeste produktene.

Ifølge de anonyme kildene skal denne satsingen innebære at til og med enheter med den aldrende A5-brikken skal være i stand til å kjøre iOS 9. A5-baserte enheter omfatter blant annet iPad 2, iPhone 4S og den første iPad Mini-utgaven. Apple skal oppnå dette ved å redesigne en versjon av iOS 9 helt fra grunnen av, slik at alle funksjonene i det nye operativsystemene også kan brukes effektivt på gamle enheter.

Økt sikkerhet og mindre apper

Av andre nyheter kan kildene også avsløre at neste iOS og OS X vil ha et stort fokus på sikkerhet, blant annet via et nytt sikkerhetssystem kalt «Rootless». Dette systemet skal visstnok gjøre det helt umulig for andre, til og med på administratornivå, å få tilgang til beskyttede filer.

Det vil også gjøre det svært vanskelig med såkalt «jailbreaking», det vil si å åpne enheten opp for tredjepartsprogramvare. Høyere Wi-Fi-sikkerhet skal også være en prioritet. Utover dette skal Apple også ha oppgradert programmeringsspåket sitt Swift med de neste operativsystemene, noe som blant annet skal føre til at applikasjoner tar langt mindre plass enn tidligere.

Flere detaljer om de ryktede nyhetene finner du hos 9to5mac.

Vi har samlet alle ryktene om iPhone 6S/7 på denne siden » 

Det ryktes også at Apple har en ny, stor iPad på gang: Nå har det dukket opp flere detaljer om produktet »

(Via BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen