Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

iOS 9 lar deg laste ned oppdateringer selv om du ikke har nok plass

Fiffig, ny funksjon oppdaget i det nye operativsystemet.

Det er ikke lenge siden den nyeste versjonen av Apples mobile operativsystem ble avduket, og den fulle, kommersielle lanseringen vil først skje til høsten. Utviklere er i imidlertid i full gang med testingen av iOS 9, og nå har man oppdaget en ny, hendig funksjon i den seneste betaversjonen av operativsystemet.

Som blant andre PC Mag og Forbes melder kommer iOS 9 nemlig med en funksjon som gjør det mulig å laste ned oppdateringer selv om du ikke har nok lagringsplass på mobilen eller nettbrettet.

Sletter apper midlertidig

Dette gjør operativsystsemet simpelthen ved å midlertidig slette apper som allerede er installert, før nedlastingen av oppdateringsfilen starter. Etter at oppdateringen er fullført vil de slettede appene deretter automatisk dukke opp igjen.

iOS 9 skal by på en nyttig funksjon for dem med lite plass.
iOS 9 skal by på en nyttig funksjon for dem med lite plass. Foto: Apple

Funksjonen aktiveres ikke automatisk, men gir brukeren et valg mellom å slette appene midlertidig eller kansellere nedlastingen inntil videre. Den vil også kun aktiveres dersom du ikke har nok plass til å motta oppdateringsfilen.

Det spørs imidlertid hvor mange som vil få bruk for denne funksjonen. Det er allerede klart at Apple har satt et stort fokus på å gjøre iOS 9-appene mindre enn tidligere, takket være et oppgradert programmeringsspråk.

Blir vesentlig mindre enn iOS 8

I tillegg vil selve operativsystemet også bli vesentlig mindre enn tidligere. iOS 9-oppdateringen skal ligge på kun 1,3 GB, mens forgjengeren iOS 8 til sammenligning tar 4,6 GB å installere på mobilen eller nettbrettet. Dette, i kombinasjon med den midlertidige slettingsfunksjonen, vil nok særlig være gunstig for dem som har valgt mobilmodeller med de minste lagringsalternativene. 

Ellers meldes det for øvrig at den nye betaversjonen av iOS 9 byr på retting av flere feil og forbedringer av et antall funksjoner, deriblant strømmefunksjonen AirPlay og operativsystemets e-postapplikasjon. iOS 9 skal etter planen lanseres i september.

Vi har tatt en titt på det nye operativsystemet: Slik blir iPhone- og iPad-opplevelsen endret fremover » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen